NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

Op zoek naar nieuwe leden? Word Start2Bike locatie!

donderdag 18 januari 2018
Op zoek naar nieuwe leden? Word Start2Bike locatie! ​In het eerste weekend van april is het weer zo ver! We beginnen met de nieuwe cursussen van Start2Bike. Bij verschillende startlocaties in heel Nederland worden beginnende mountainbikers en wielrenners geholpen met het aanleren van de basistechnieken.

Lees meer >>

Jouw tocht promoten op Bike Motion Benelux?

vrijdag 22 december 2017
Jouw tocht promoten op Bike Motion Benelux? Wil jij de tocht(en) van je vereniging dit jaar promoten op de Bike Motion Benelux? Dat kan dit jaar op het toertochtenplein dat daar speciaal voor wordt ingericht.

Lees meer >>

De spelregels van een georganiseerde fietstocht

dinsdag 19 december 2017
De spelregels van een georganiseerde fietstocht Naast onze verenigingen en stichtingen zijn er steeds meer partijen die (semi)spontaan of (semi)officieel een fietstocht organiseren. We willen die initiatiefnemers op het hart drukken, om wel volgens de regels te spelen.

Lees meer >>

Rapport seksuele intimidatie in de sport

dinsdag 12 december 2017
Rapport seksuele intimidatie in de sport De onafhankelijke Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport, ingesteld door NOC*NSF, heeft vandaag haar eindrapport gepresenteerd.

Lees meer >>

Gezocht: Voorzitter reglementencommissie

maandag 11 december 2017
Gezocht: Voorzitter reglementencommissie De NTFU is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die voorzitter wil zijn van de reglementencommissie.

Lees meer >>

Zorgverzekering voor sporters

dinsdag 5 december 2017
Zorgverzekering voor sporters ​Wie regelmatig sport en er een gezonde leefstijl op nahoudt, heeft minder kans op kwalen en ziektes. Dat wordt beloond door zorgverzekeraar Zilveren Kruis. NTFU-leden ontvangen korting op hun premie.
 

Lees meer >>

Nieuw bij de NTFU: verzeker je carbonfiets extra goed

dinsdag 21 november 2017
Nieuw bij de NTFU: verzeker je carbonfiets extra goed Goed nieuws: bij de NTFU kun je vanaf vandaag je carbonframe extra goed verzekeren tegen schade. Val je met je fiets en zit er een breuk in je frame? Dan ontvang je gratis een nieuw frame!

Lees meer >>

Jouw mening telt: vul de MTB-enquête in

vrijdag 17 november 2017
Jouw mening telt: vul de MTB-enquête in De NTFU en IMBA Europe behartigen samen de belangen van mountainbikers. Om dat goed te kunnen doen, is het belangrijk dat we weten hoe jij de sport beleeft. Laat het ons weten en vul de Europese MTB-enquête in.

Lees meer >>

20 Nieuwe kwaliteitsadviseurs aan de slag

vrijdag 10 november 2017
20 Nieuwe kwaliteitsadviseurs aan de slag Kwaliteit telt bij de NTFU. Daarom gaan 20 nieuwe kwaliteitsadviseurs de komende tijd aan de slag om tochten te beoordelen voor het keurmerk Extra Goed Geregeld.

Lees meer >>

105.500 manuren in onderhoud MTB-routes

woensdag 1 november 2017
105.500 manuren in onderhoud MTB-routes Wist jij dat er in Nederland 2.750 vrijwilligers zijn die in totaal 105.500 uur werken aan aanleg en onderhoud van MTB-routes?

Lees meer >>

Ledenadministratie verbeterd; wat is er anders?

vrijdag 27 oktober 2017
Ledenadministratie verbeterd; wat is er anders? We werken voortdurend aan onze dienstverlening aan clubs, stichtingen en fietsers en dit keer hebben we goed nieuws voor penningmeesters en ledenadministrateurs. Lees snel verder wat er voor jullie makkelijk is geworden.

Lees meer >>

Regeerakkoord; kansen voor onze sport!

vrijdag 20 oktober 2017
Regeerakkoord; kansen voor onze sport! Vorige week werd het nieuwe regeerakkoord gepresenteerd. Ook sport en fietsen hebben een plek in dit akkoord, dus we doken in de tekst en vonden verschillende kansen voor onze sport en onze clubs.

Lees meer >>

Wielertrainer worden. Is dat niet iets voor jou?

donderdag 19 oktober 2017
Wielertrainer worden. Is dat niet iets voor jou? Ben jij een fanatiek fietser en zou je meer met je sport willen doen? Kom dan  in november naar één van de Open Avonden van de Wieleracademie.

Lees meer >>

Verkeersregelaars inzetten? Vanaf nu een stuk makkelijker!

donderdag 5 oktober 2017
Verkeersregelaars inzetten? Vanaf nu een stuk makkelijker! Goed nieuws: het is veel makkelijker geworden om verkeersregelaars in te zetten. Je hoeft vanaf nu namelijk alleen maar een online opleiding te volgen.

Lees meer >>

NTFU organiseert MTB-kennisdag

woensdag 4 oktober 2017
NTFU organiseert MTB-kennisdag NTFU organiseert samen met Tracks & Trails, IMBA Europe en Specialized de tweede MTB-kennisdag voor meestervrijwilligers.

Lees meer >>

Routenetwerk ‘Randje Drenthe’ gelanceerd

vrijdag 29 september 2017
Routenetwerk ‘Randje Drenthe’ gelanceerd Gedeputeerde Drenthe en secretaris van de NTFU lanceren uniek routenetwerk voor de sportieve fietser: 'Randje Drenthe.'

Lees meer >>

Holland Classic 2018: interessant voor jouw club!

donderdag 21 september 2017
Holland Classic 2018: interessant voor jouw club! Op 5 en 6 mei 2018 organiseren we weer de Holland Classic. Dit biedt mooie kansen voor jouw club om te testen, leren en profiteren. Lees snel verder!

Lees meer >>

Gelderland is UCI Bike Region

donderdag 21 september 2017
Gelderland is UCI Bike Region Op 20 september heeft wereldwielerbond UCI aan de provincie Gelderland het UCI Bike Region Label toegekend. 

Lees meer >>

De nieuwe beweegnorm: een kans voor jouw club!

dinsdag 19 september 2017
De nieuwe beweegnorm: een kans voor jouw club! Afgelopen maand heeft de Gezondheidsraad de nieuwe beweegnorm geïntroduceerd: 2,5 uur per week matig intensief bewegen, bijvoorbeeld fietsen. Slechtst 44% van de Nederlandse bevolking voldoet aan deze eis en dat biedt tal van kansen voor jouw club. Wij geven je 3 tips.

Lees meer >>

Beter mountainbiken in vier trainingen

donderdag 7 september 2017
Beter mountainbiken in vier trainingen Vanaf oktober worden er op bijna 50 locaties Start2Bike trainingen georganiseerd. Wil je ontdekken of mountainbiken iets voor je is? Of maak je deze winter de overstap van racefiets naar mountainbike en kun je een opfriscursus gebruiken? Schrijf je dan snel in.

Lees meer >>

(Bijna) ongeluk? Laat het niet uit de hand lopen!

vrijdag 4 augustus 2017
(Bijna) ongeluk? Laat het niet uit de hand lopen! Wat de aanleiding ook is, een (bijna) ongeluk mag nooit uitmonden in fysiek geweld! In eerste instantie schrik je en ben je boos, maar daarna moet een knop om om erger te voorkomen. Lees verder hoe je dat doet.

Lees meer >>

Tankink reikt helm uit

donderdag 27 juli 2017
Tankink reikt helm uit Tijdens het afgelopen NK in Nederland reikte Bram Tankink een (cheque voor) een Lazer-helm uit aan de winnaar van onze Facebook-actie Rieks van Lubek.
Wist je dat 1,2 % van de Nederlandse wielersporters geen helm draagt tijdens het fietsen? Dat zijn er ongeveer 10.000! Gebruik je kop, helm op!

Lees meer >>

Administratie NTFU verbeterd

dinsdag 18 juli 2017
Administratie NTFU verbeterd Het administratiesyteem van de NTFU heeft een update gehad en is op een aantal punten voor clubs verbeterd. Zo kun je binnenkort de facturen direct naar het mailadres van de penningmeester laten sturen en berichten over de ledenadministratie naar de ledenadministrateur. Ook het opgeven van nieuwe leden is eenvoudiger geworden.

Lees meer >>

Albert Heijn sportactie: doe je mee?

donderdag 13 juli 2017
Albert Heijn sportactie: doe je mee? Kan jouw club wel een aantal nieuwe leden gebruiken? Of wil je een nieuwe doelgroep aan je vereniging binden? Albert Heijn, NOC*NSF en diverse sportbonden (waaronder de NTFU) hebben een samenwerking opgezet om Nederland meer te laten bewegen. Doe jij ook mee?

Lees meer >>

Blog: De juiste toon

donderdag 13 juli 2017
Blog: De juiste toon Collega Erik Tolboom is fanatiek fietser, een echte liefhebber van de sport en heeft last van het imago dat aan onze sport kleeft. In een blog deelt hij zijn ervaringen over het aanspreken van anderen.

Lees meer >>
12345678910 Last
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer