Wegkapitein en MTB-begeleider

De wegkapitein is een begrip onder wielerverenigingen en groepen: sinds 2015 zijn er meer dan 3.000 wegkapiteins en MTB-begeleiders opgeleid. Fiets je in een groep van meer dan vier personen? Dan raden we aan om met een wegkapitein of MTB-begeleider te fietsen. Zo zorg je als vereniging of fietsgroep voor duidelijke afspraken en gebeuren er minder ongelukken! 

De rol van een wegkapitein of MTB-begeleider

Fiets je in een groep van meer dan 4 personen? Dan zorg je als wegkapitein of MTB-begeleider voor de veiligheid van de groep. Jij zorgt dat de verkeersregels en gedragsregels van je vereniging worden gevolgd en spreekt leden hierop aan als dit nodig is. Ook zet je routes uit en zie je toe op de snelheid van de groep. Dit doe je aan de hand van afspraken die binnen je vereniging zijn gemaakt, de gedragscode van de NTFU en in overleg met een opgeleide trainer van jouw vereniging. 

De opleiding

De opleiding tot wegkapitein duurt slechts één dag en vindt plaats bij jouw vereniging. De opleiding wordt gegeven aan 8 tot 14 personen. Het is natuurlijk mogelijk om deze opleiding met meerdere verenigingen uit de regio te organiseren.

Kosten

De kosten voor de cursus zijn €350,- per cursus (8 tot 14 personen). Dit bedrag is inclusief BTW en reiskosten van de opleider. De factuur voor de cursus ontvangt de vereniging van de NTFU. Daarnaast ontvang je het volgende:

  • Opleiding voor max. 14 leden
  • Cursusdag op gewenste locatie
  • Voor iedere deelnemer een certificaat

De opleiding aanbieden bij jouw vereniging?

Wil je de opleiding tot wegkapitein of MTB-begeleider aanbieden bij jouw vereniging? Of heb je andere vragen over de opleiding? Geert Lantink staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden! 

Geert Lantink

Coördinator Opleidingen

Stuur een e-mail