Extra lang profiteren van het NTFU-lidmaatschap

Fietsen is ongekend populair. Zo'n 200.000 mensen begonnen afgelopen jaar met wielrennen of mountainbiken. Veel mensen gingen ook vaker fietsen. Voor jouw vereniging een mooie kans om nieuwe leden aan te trekken. Met het XL-lidmaatschap doe je potentiële leden meteen een mooi aanbod. Het XL-lidmaatschap is namelijk al per 1 juli in plaats van 1 september af te sluiten. 

Fietsen is ongekend populair. Zo'n 200.000 mensen begonnen afgelopen jaar met wielrennen of mountainbiken. Veel mensen gingen ook vaker fietsen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Met het XL-lidmaatschap kun je potentiële leden meteen een mooi aanbod aandoen. Het XL-lidmaatschap is namelijk al per 1 juli in plaats van 1 september af te sluiten. 

Nu is het hét moment om leden te werven. Fietsen was tijdens de lockdown een van de weinige sporten die je wél kon beoefenen. Maar, wie zijn al die mensen die begonnen zijn met fietsen? In dit artikel zetten we de meest interessante doelgroepen op een rij. Zij zoeken een vereniging om zich bij aan te sluiten. Komen deze fietsers bij jouw club terecht, bied ze dan het XL-lidmaatschap aan. Je sluit het XL-lidmaatschap voor nieuwe leden af via je Ledenlijst.

Waarom is het een mooi aanbod? 

Het NTFU-lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met 31 december. Dit betekent dat als je halverwege het jaar lid wordt, je het volledige tarief betaalt van dat kalenderjaar. Om potentiële leden deze zomer al een goed aanbod te kunnen doen, bieden we je het XL-lidmaatschap per 1 juli (in plaats van 1 september) aan. 

Wat kost het? 

€ 55,84 voor nieuwe leden via een NTFU-vereniging. Een individueel XL-lidmaatschap kost € 62. Ter illustratie: normaliter kost het lidmaatschap via de club € 37,29 en € 42 voor individuele leden of raadpleeg de tarieven.

Wat krijg je? 

Je leden profiteren van precies dezelfde voordelen van het reguliere lidmaatschap, alleen langer: de betrouwbare NTFU-fietsverzekering, korting op toertochten, gratis routes én 4x per jaar Fietssport Magazine. 

Wanneer 

Het XL-lidmaatschap gaat in op 1 juli, of als je ná 1 juli een XL-lidmaatschap afsluit vanaf de datum dat je je inschrijft. Het XL-lidmaatschap is geldig t/m 31 december 2022. 

Hoe sluit ik het XL-lidmaatschap af? 

Ben je ledenadministrateur of bestuurslid van een vereniging? Voeg via de Ledenlijst nieuwe leden toe. Vink bij ‘Ingangsdatum’ de optie ‘1 juli 2021 t/m 31 december 2022’ aan. 

Ben je fietser en wil je lid worden van een wielervereniging? Dan meldt de ledenadministrateur van jouw vereniging je aan voor het XL-lidmaatschap bij de NTFU. 

Individueel XL-lidmaatschap 

Wil je een individueel XL-lidmaatschap afsluiten? Maak dan gebruik van het Fietssport XL-aanbod.

Misschien ook interessant...

Buitencode

Buitencode voor sporters in de natuur

Fietsend, wandelend, hardlopend, mountainbikend of te paard. Steeds meer mensen genieten, ieder op zijn/haar eigen manier, van de natuur. De ene beleving is niet beter of slechter dan de ander. Toch zijn er soms irritaties. Om te zorgen dat iedere sporter respectvol omgaat met elkaar én de natuur, is er de Buitencode.

De Nederlandse Loterij steunt de fietssport

De Nederlandse Loterij draagt elk jaar ongeveer een kwart van de opbrengsten af aan het NOC*NSF en 77 sportbonden, waaronder de NTFU. Daarmee is het naast contributies, subsidies en sponsoring een belangrijke financiële duw in de rug.

6x tips voor ledenbinding

Ledenbinding is belangrijk binnen je vereniging. Wanneer je als bestuur veel aandacht aan ledenbinding besteed, blijven je leden langer lid. Maar hoe doe je dat in deze bijzondere tijd? Want hoewel je clubritten langzaam opstarten maar het clubweekend bijvoorbeeld niet door gaat, is het best lastig om binding met je leden te houden. Wij geven je 6 tips hoe je je leden bindt aan jouw vereniging. 

Start2Bike

Start2Bike organiseren in 2024

Start2Bike is een trainingscursus voor beginnende wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. In vier trainingen leren beginnende fietsers alles over remmen, schakelen, bochten, rijden in een groep en meer. Voor 2024 vinden er enkele wijzigingen plaats in het Start2Bike programma, in onderstaande bericht informeren we je hierover.

Trailfund

NTFU Bosch eBike Systems Trailfund voor mountainbikeroutes in Assen en Almere

Voor de tweede keer dit jaar wordt het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund uitgereikt. Dit keer ontvangen MTB Assen en MTB & More geld uit het fonds. De vrijwilligers gebruiken de financiering voor onderhoud en reparatie van de mountainbikeroutes bij Assen en Almere. De paden hebben flink wat te verduren gehad door intensief gebruik en het weer. Naar verwachting liggen de routes er eind februari 2023 er weer perfect bij. 

Afsluitdijk

Duizenden fietsers op de Afsluitdijk

Na jaren wachten kon het 1 en 2 juli eindelijk weer: fietsen over de Afsluitdijk. Zo’n 13.000 fietsers gingen over de 32 kilometer lange dijk tussen Den Oever en Kornwerderzand. Wielrenners grepen hun kans en reden het populaire rondje IJsselmeer.

Tour de Force roept kandidaat-raadsleden op: zet de fiets op 1

‘Zet de fiets op 1’ in de nieuwe coalitieakkoorden die na de gemeenteraadsverkiezingen opgesteld gaan worden. Die oproep doet een brede coalitie van maatschappelijke organisaties namens Tour de Force aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Ook de NTFU steunt deze oproep.

Heet nieuwe leden welkom met de actie Welkom op de Club!

Naar schatting zijn er 60.500 fietsers (bron: Wielersportmonitor 2019) die niet lid zijn van een vereniging, maar dat wél graag willen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Zeker nu fietsen steeds populairder wordt. Maar, hoe maak je hen enthousiast om lid te worden? De NTFU helpt je hierbij tijdens de actie ‘Welkom op de Club’. In maart en april kunnen potentiële leden kennismaken met het fietsen bij een club. Doet jouw vereniging ook mee?

Trailcrews, Trailfund

Van kuilenpad naar flowtrail met het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund

De vijfde ronde van het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund gaat naar drie trailcrews die materiaal nodig hebben om de mountainbikeroutes te onderhouden. Het gaat om zand om kuilen te dichten en hout om wallrides en vlonders te vernieuwen.

Vraag een gratis Fietssport Scan + Go vlag aan

Hangen er op jouw toertochten nog oude NTFU-vlaggen? Dan kun je nu gratis nieuwe vlaggen aanvragen.

Goed voorbeeld: Instructeurs opleiden met financiële ondersteuning vanuit het Sportakkoord

Wil je als vereniging instructeurs opleiden, maar heb je daar niet de financiële middelen voor? Vanuit het Sportakkoord kun je aanspraak maken op een vergoeding. Dat bood Mountainbikevereniging Havelte en FietsZe Vledder de mogelijkheid begeleiders op te leiden tot basisinstructeur MTB

Opleidingen

Zeeuwse wielerclubs volgen samen cursus Wegkapitein

Om veiliger en beter georganiseerd als groep te fietsen, volg je de cursus Wegkapitein. Dat kan vanaf acht deelnemers. Niet elke vereniging heeft voldoende deelnemers. In Zeeland besluiten de clubs daarom samen de cursus te volgen. Extra voordeel: het ROVZ subsidieert de cursus.