Alliantie Samen Fietsen

Het wordt steeds drukker op de Nederlandse fietspaden. Naast wielrenners maken ook gewone fietsers, e-bikers, toerfietsers en nog veel meer mensen gebruik van het fietspad. Om de sfeer op het fietspad goed te houden is de Alliantie Samen Fietsen opgericht, een samenwerkingsverband van organisaties die de verschillende gebruikers van het fietspad vertegenwoordigen.

Wie doen er mee?

Wie doen er mee?

In het najaar van 2017 is de Alliantie Samen Fietsen tot stand gekomen met als doel gevaarlijke situaties op de fietspaden zoveel mogelijk te voorkomen. De Alliantie bestaat uit partijen die één of meerdere gebruikersgroepen van het fietspad vertegenwoordigen en/of zich bezighouden met de veiligheid van recreatieve fietsers: NTFU, ANWB, Fietsersbond, KNWU, Landelijk Fietsplatform, VeiligheidNL en Veilig Verkeer Nederland.


Wat doet de Alliantie?

Wat doet de Alliantie?

De organisaties die samen de Alliantie Samen Fietsen vormen, werken allemaal vanuit hun eigen doelstellingen aan veilig, snel en plezierig fietsen. Als Alliantie geven we het goede voorbeeld. Als vertegenwoordigers van verschillende gebruikersgroepen van het fietspad werken we samen om drukte en gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen. Met elkaar organiseren we evenementen, lichten we fietsers voor en zorgen we voor meer begrip en samenwerking op het fietspad.
 

De Alliantie Samen Fietsen

De Alliantie Samen Fietsen

De NTFU werkt met de ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, KNWU, VeiligheidNL en Veilig Verkeer Nederland aan meer begrip en samenwerking op het fietspad. Er zijn ergernissen op het fietspad, zeker zodra we allemaal tegelijk erop uit trekken, maar wijzen naar de ander is niet de oplossing, vinden alle organisaties uit de Alliantie Samen Fietsen.

Naar Alliantiesamenfietsen.nl

De fietspadfeiten

De fietspadfeiten

De Alliantie Samen Fietsen verzamelt regelmatig informatie over het fietsen in Nederland. Zo zijn recreatieve fietsers over het algemeen nog steeds dik tevreden over het fietsen in Nederland: gemiddeld geven zij fietsen een 8,2. Die fietsritten worden overigens steeds vaker elektrisch gemaakt. Voor recreatief fietsen gebruikt inmiddels meer dan de helft van de Nederlandse fietsers een elektrische fiets. Ergernissen zijn er ook. Fietspaden zijn te smal en van slechte kwaliteit, maar ook de drukte en gedrag van andere fietsers spelen mee.
 

Meer weten?

Meer weten?

Heb je vragen over het wielrennen in Nederland of over de Alliantie Samen Fietsen? Neem dan contact op met Ellen Stoffels, persvoorlichter bij de NTFU.

Ellen Stoffels

Persvoorlichter

Mail Ellen

Berichten over de Alliantie Samen Fietsen