De Afsluitdijk moet snel weer open voor fietsers en wandelaars. Dat het fiets- en wandelpad over de iconische dijk al sinds 1 april 2019 dicht is, valt niet uit te leggen.
De NTFU protesteert samen met de Fietsersbond, Wandelnet, het Landelijk Fietsplatform en de ANWB sinds 2019 tegen de sluiting van de Afsluitdijk voor fietsers en wandelaars. De dijk ging op 1 april 2019 dicht vanwege de renovatiewerkzaamheden.
De Afsluitdijk is een populair traject voor wielrenners: er lopen diverse routes over de dijk én er worden regelmatig evenementen georganiseerd. Rijkswaterstaat zegt dat het vanwege de veiligheid niet mogelijk is om het fietspad open te houden. Inmiddels is een deel van de dijk te fietsen, maar fietsers en wandelaars zijn op een aantal trajecten aangewezen op busvervoer. Verwachting is dat dit nog tot 2025 zal duren. De dijk is in totaal dus zesenhalf jaar gesloten.
Samen met Fietsersbond, Wandelnet, Fietsplatform en de ANWB vinden we dat er meer mogelijkheden moeten komen om fietsen en wandelen mogelijk te maken tijdens de renovatie van de Afsluitdijk.
Dankzij onze gezamenlijke lobby ging de Afsluitdijk in de zomer van 2019 vier keer open voor fietsers. Ook in 2023 ging het fiets- en wandelpad over de Afsluitdijk één weekend open, waar maar liefst 13.00 fietsers en wandelaars gebruik van maakten. Sinds de sluiting is er een gratis fietsbus, die - op aandringen van de fiets- en wandelcoalitie - in de zomerperiode extra rijdt.
Vanaf 2024 voegt Rijkswaterstaat extra haltes toe aan de fietsbus, maar we zien liever dat het fiets- en wandelpad vaker opengaat.
De NTFU zet zich samen met de Fietsersbond, Fietsplatform, Wandelnet en ANWB in voor het openstellen van de Afsluitdijk voor fietsers en wandelaars.
In sportkantines en op het buitenterras is een vaste zitplaats verplicht en horeca – ook van sportaccommodaties – moet om 20.00 uur sluiten. Daarnaast is het advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand te houden. Dat zijn de aanvullende maatregelen die sinds 13 november gelden. De maatregelen gelden tot in ieder geval 3 december.
Voor miljoenen Nederlanders is het vanwege de lockdown niet mogelijk om te sporten op hun vaste locatie of trainingstijdstip. Gelukkig zijn er mogelijkheden om toch in beweging te blijven. In dit artikel geven we informatie hoe je op een verantwoorde manier kan blijven bewegen en zo de kans op blessures verkleint als de sport weer helemaal open gaat. Door op een verantwoorde manier te blijven sporten en of bewegen blijf je fit en vitaal. Iets wat juist in deze tijd zo belangrijk is.
Door een enorme berg zand dreigen de fietspaden in de Noord-Hollandse duinen te verdwijnen. Tussen Bergen en Schoorl en de strandopgang Kattendel bij Bloemendaal ploeg je al door het zand. Fietsersbond, NTFU, Fietsplatform en ANWB luiden de noodklok.
Op zoek naar een nieuwe mountainbike-uitdaging? Je hoeft niet ver te kijken, want dankzij financiële steun uit het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund krijgen vier mountainbikeroutes een upgrade. Het gaat om de routes Alphen, Zoetermeer, Zeewolde en Sibculo.
Ledenbinding is belangrijk binnen je vereniging. Wanneer je als bestuur veel aandacht aan ledenbinding besteed, blijven je leden langer lid. Maar hoe doe je dat in deze bijzondere tijd? Want hoewel je clubritten langzaam opstarten maar het clubweekend bijvoorbeeld niet door gaat, is het best lastig om binding met je leden te houden. Wij geven je 6 tips hoe je je leden bindt aan jouw vereniging.
Nederland beschikt sinds een paar dagen over drie geheel vernieuwde en gerenoveerde MTB-routes: recent werden in Netersel (Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe) de herboren trails feestelijk geopend. De drie gerenoveerde routes zijn het resultaat van de eerste inzet van het