Nieuw: subgroepen in Cyql maken plannen nog eenvoudiger

Veel wielerverenigingen fietsen in verschillende (snelheids)groepen, de planning van clubritten is vaak daarop afgestemd. De nieuwe functionaliteit 'subgroepen' in Cyql maakt het voor verenigingen nu nog eenvoudiger om ritten te plannen en op te splitsen op niveau of snelheid. 

 

Wat zijn subgroepen?

Subgroepen binnen Cyql maken het mogelijk om een enkele rit op te splitsen in meerdere groepen, gebaseerd op verschillende criteria zoals snelheid of trainingsniveau. Dit zorgt ervoor dat het niet meer nodig is om aparte ritten aan te maken voor verschillende doelgroepen. Leden kunnen eenvoudig kiezen in welke groep ze willen deelnemen.
 

Voordelen voor jouw vereniging

Het gebruik van subgroepen biedt verschillende voordelen voor wielerverenigingen:

  • Meer overzicht: Een rit opsplitsten zorgt voor minder ritten in het overzicht én dus voor meer overzicht voor de leden.
  • Efficiëntie in organisatie: Door ritten op te delen in subgroepen, kunnen verenigingen één rit organiseren die aan de behoeften van verschillende leden voldoet. Dit bespaart tijd en vermindert de administratieve last.
  • Betere veiligheid: Door groepen te vormen op basis van snelheid of trainingsniveau, kunnen ritten veiliger verlopen omdat de rit beter aansluit op het niveau van de deelnemer.
 

Hoe werkt het?

Het proces om een rit op te delen in subgroepen is eenvoudig en kan volledig worden beheerd via het Cyql-dashboard. Hier zijn de stappen:

  1. Open de rit in het Cyql-dashboard.
  2. Activeer de optie "Opsplitsen in subgroepen".
  3. Kies het label waarop de rit gesplitst moet worden (bijvoorbeeld snelheidsgroepen).
  4. Selecteer de labelwaarden die van toepassing zijn op deze rit.
  5. Sla de instellingen op en de subgroepen zijn ingesteld.


Vanaf nu kun je één rit inplannen en deze automatisch opdelen in subgroepen op basis van een label. Bijvoorbeeld, als je een label "snelheidsgroep" instelt met "groep A", "groep B" en "groep C", dan kan een deelnemer bij het aanmelden direct kiezen in welke groep hij/zij meerijdt. Zo blijft alles overzichtelijk en goed georganiseerd.

Leden kunnen zich vervolgens aanmelden voor de rit en de gewenste subgroep selecteren tijdens het aanmeldproces.
 

Over Cyql

Cyql is een handige app voor wielerverenigingen. Met Cyql kunnen verenigingen eenvoudig clubritten organiseren, routes beheren en onderling communiceren. Met deze voordelen kunnen wielerverenigingen hun ritten efficiënter organiseren en een betere ervaring bieden aan hun leden. Al sinds de lancering van de Cyql app kunnen NTFU verenigingen kosteloos gebruik maken van de app. Meer weten over Cyql? Lees hier verder

Misschien ook interessant...

Huidige maatregelen verleng tot 14 januari

De huidige coronamaatregelen worden verlengd tot in ieder geval 14 januari 2022. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond 14 december bekend op de persconferentie.

Cyql, Verenigingen

Nieuwe functionaliteiten voor Cyql app na update

In september 2021 lanceerde de NTFU de Cycl app. Met de Cyql app kunnen clubs eenvoudig gezamenlijke ritten plannen en met elkaar delen. Via Cyql vind je praktische informatie over een rit op een centrale en overzichtelijke plek. Naast de vele positieve geluiden vanuit de verenigingen, is er ook goed geluisterd naar de feedback van de clubs. In de afgelopen maanden is er dan ook hard gewerkt aan een aantal updates die de app nog completer moeten maken.

Fiets in de trein

Fiets meenemen in de trein kan beter

Er is grote behoefte aan meer fietsplaatsen en betere voorzieningen voor fietsen in de trein, komt naar voren uit de enquête van de Fietsersbond onder 3.073 respondenten. Sportieve fietsers willen vooral fietshaken zodat ze hun fiets veilig kunnen stallen.

Gedrag, Gravel Code

Blef op ut pejke: Brabants Landschap en wielerclubs gaan fietsen in de natuur in goede banen leiden

Bij Goirle en Hilvarenbeek kun je kilometers lang fietsen langs heide, bossen en vennen. Dat wil Brabants Landschap graag zo houden, maar de natuur is kwetsbaar. Speciaal voor Brabantse fietsers, wielerclubs en natuurbeheerders lanceert de NTFU daarom een Brabantse versie van de Gravel Code.

Afsluitdijk

Fietsorganisaties teleurgesteld over mogelijkheden voor fietsen en wandelen op de Afsluitdijk

Rijkswaterstaat moet meer doen om fietsen en wandelen mogelijk te maken op de Afsluitdijk. De 32 kilometer lange dijk blijft tot 2025 gesloten voor fietsers en wandelaars omdat de dijk versterkt en vernieuwd wordt. Fietsplatform, Wandelnet, de NTFU en Fietsersbond zijn teleurgesteld en sturen daarom een brief aan de Tweede Kamer. Daarin vragen ze opnieuw aandacht voor de adviezen die ze begin 2020 al gaven aan Rijkswaterstaat.

Toertochten

Er kan en mag geen streep door Limburgse toertochten

Er kan en mag géén streep gezet worden door toertochten als Limburgs Mooiste, Mergelheuvelland 2-Daagse en de vele kleinschalige toertochten die door én voor fietsliefhebbers georganiseerd worden. De NTFU wil daarom een vuist maken.

Landelijk onderzoek naar de situatie op het fietspad

Vaak gaat het goed en delen we het fietspad zonder problemen. Soms gaat het mis en zijn er irritaties. Hoe komt dat? Is het drukker, zijn er meer verschillende soorten fietsers, is er minder begrip, ligt het aan de infrastructuur of is het een combinatie? Om deze ontwikkelingen beter te begrijpen en oplossingen te verkennen, testen en in praktijk te brengen, startte de Universiteit van Amsterdam het landelijk onderzoeksproject SamenOpHetFietspad. De NTFU heeft zich bij dit onderzoek aangesloten.

Buitencode

Buitencode voor sporters in de natuur

Fietsend, wandelend, hardlopend, mountainbikend of te paard. Steeds meer mensen genieten, ieder op zijn/haar eigen manier, van de natuur. De ene beleving is niet beter of slechter dan de ander. Toch zijn er soms irritaties. Om te zorgen dat iedere sporter respectvol omgaat met elkaar én de natuur, is er de Buitencode.

Alliantie Samen Fietsen

Alliantie Samen Fietsen opent het fietsseizoen positief met complimenten

In het voorjaar laait de discussie over de drukte op het fietspad weer op. Daar wil de Alliantie Samen Fietsen iets aan doen, want vaak is die onnodig en onterecht. De organisaties geven daarom een fietsfeestje op 13 april én roepen fietsers op met complimenten te strooien.

Toertochten

Deze nieuwe functionaliteiten maken het organiseren van je toertocht makkelijker

Het organiseren van een toertocht kan veel tijd in beslag nemen. De NTFU probeert organisatoren daarom te helpen met het vereenvoudigen van sommige taken. Zo kun je vanaf nu bijvoorbeeld gebruikmaken van een handige digitale communicatiehulp die jouw promotionele of social media teksten schrijft. Daarnaast zorgen we dat je minder vrijwilligers nodig hebt bij de inschrijftafel door de nieuwe functionaliteit rondom het digitaal dag-inschrijven.