Problemen op het spoor: fietsorganisaties vragen fietsers hun ervaringen te delen

Deze zomer wordt er veel aan het spoor gewerkt. Dat betekent extra reistijd of vervangend vervoer. Fietsers die tegen problemen aanlopen, kunnen zich melden bij de NTFU, Fietsersbond, Fietsplatform en Rover.

Wielrenners die met de wind in de rug van A naar B fietsen en terug de trein pakken. Gravelbikers die na een bikepacking trip via het spoor naar huis gaan. Of mountainbikers die met de trein op fietsvakantie naar het buitenland gaan. De zomer is voor fietssporters dé tijd om erop uit te trekken en gebruiken daar ook de trein voor.

Helaas rijden er precies in de maanden juli en augustus geen of weinig treinen op belangrijke trajecten. Station Amersfoort is dicht, er rijden geen treinen van en naar Ede-Wageningen en ook tussen Rotterdam en Den Haag zijn er problemen op het spoor. Dat betekent extra reistijd of vervangend vervoer. Vaak zijn dit bussen, maar je fiets mag daar niet in mee. De Fietsersbond houdt alle grote en geplande werkzaamheden in de gaten. 

Overzicht werkzaamheden

Ervaringen verzamelen

Om inzicht te krijgen in de ervaringen van fietsers en om ons in te zetten voor verbeteringen, vragen NTFU, Fietsersbond, Fietsplatform en Rover fietsers hun treinreisverhalen te delen. Ook van fietsers die niet met de trein gereisd hebben.

Ben je een wielrenner, mountainbiker of gravelbiker? En heb je je fiets mee kunnen nemen in de trein? Of koos je toch voor een reis met fietsen en de auto? En waarom? Laat het weten via onderstaande enquête.

Vul de enquête in  

Foto: DigiDaan

Misschien ook interessant...