De Spaanse regio Catalonië is een hotspot voor sportieve fietsers. Wielrenners, mountainbikers en (steeds meer) gravelbikers komen in deze zonovergoten regio volop aan hun trekken. Niet verwonderlijk dus dat het Catalaans Bureau voor Toerisme een samenwerking aangaat met Fietssport. Het doel: laten zien dat Catalonië behalve Barcelona, de Costa Brava, Girona, mooie stranden, tapas en sangria ook duizenden kilometers aan wielren-, mountainbike- en gravelroutes in huis heeft.
De Spaanse regio Catalonië is een hotspot voor sportieve fietsers. Wielrenners, mountainbikers en (steeds meer) gravelbikers komen in deze zonovergoten regio volop aan hun trekken. Niet verwonderlijk dus dat het Catalaans Bureau voor Toerisme een samenwerking aangaat met Fietssport. Het doel: laten zien dat Catalonië behalve Barcelona, de Costa Brava, Girona, mooie stranden, tapas en sangria ook duizenden kilometers aan wielren-, mountainbike- en gravelroutes in huis heeft.
Het Catalaans Bureau voor Toerisme wil Catalonië als fietsregio onder de aandacht brengen bij Nederlandse wielersporters. Doelstelling van het Catalaans Bureau voor Toerisme is de sportieve wielertoerist aansporen om naar de Spaanse regio te komen. Niet alleen in het hoogseizoen, maar juist ook in het voor- en naseizoen.
Dat het Catalaans Bureau voor Toerisme in hun zoektocht naar een mediapartner uitkwam bij Fietssport is niet verwonderlijk. Beide partijen zijn namelijk grensverleggend sportief. Catalanen zijn fervente fietsfanaten en staan bekend om hun grenzeloze gastvrijheid. Zij doen er alles aan om fietsers een warm welkom te heten. Denk aan mooie routes, talrijke grote en kleine fietsevenementen die worden georganiseerd, fietsvriendelijke accommodaties en een lokale keuken die rijk aan smaken en gerechten is.
Fietssport wil op zijn beurt wielrenners, mountainbikers en gravelbikers optimaal van hun sport laten genieten. Het door de wielersportbond NTFU gelanceerde multimediaplatform Fietssport.nl doet dit met informatieve en inspirerende artikelen op het gebied van fietsmateriaal, gezondheid, training, toertochten, routes én reizen. Een win-winsituatie dus.
De doelstellingen die de NTFU met Fietssport heeft en de doelstellingen van het Catalaans Bureau voor Toerisme sluiten goed op elkaar aan. Daarom wordt Catalonië de eerste Fietssport-regiopartner. Op Fietssport is een Catalaanse landingspagina gemaakt, Catalaanse routes worden opgenomen in het Fietssport- routeplatform, in Fietssport Magazine verschijnen reisverhalen die ook op Fietssport.nl gepubliceerd worden en samen met een reispartner worden ledenreizen naar Catalonië georganiseerd. Op de landingspagina wordt, naast al deze informatie, ook verwezen naar voor de fietser nuttige en relevante verblijfsinformatie.
In juni kwam mountainbikend Europa bij elkaar in Italië. Tijdens de IMBA Europe Summit wisselden routebouwers, vrijwilligers en mountainbikers drie dagen lang ideeën uit hoe we onze mountainbikesport toekomstbestendig kunnen maken. Ook de NTFU was aanwezig. Troy Corsen vertelt wat hij uit Val di Sole meenam voor het mountainbiken in Nederland.
Na een succesvolle eerste editie in het voorjaar, biedt de NTFU eind september opnieuw de Week van de Wielervereniging aan. In deze week staat het versterken van verenigingen centraal. Bestuursleden van wielerverenigingen kunnen zes interessante workshops volgen.
Wielersportbond NTFU en Ekoï gaan tot minstens 2025 samenwerken. Het Franse merk is sinds 2001 actief op de internationale markt voor fiets gerelateerde producten en heeft zich opgewerkt tot een toonaangevende speler. Via de samenwerking met de NTFU geeft Ekoï extra aandacht voor de Nederlandse fietsers.
Arnhemse wielerverenigingen praten tóch mee over de bospaden bij Arnhem. Ze protesteerden met de NTFU tegen sluiting voor fietsers. De clubs maken nu een voorstel waarbij fietsers wél welkom zijn. Of de gemeente écht akkoord gaat met het plan, moet nog blijken.
Het aantal wielersporters in Nederland is toegenomen tot meer dan 900.000. Steeds meer mensen wielrennen, mountainbiken of gravelbiken, blijkt uit onderzoek van wielersportbond NTFU in samenwerking met Ipsos. Wat opvalt is dat de helft van de vrouwen in de wielersport jonger dan 35 jaar is. Bij de mannen is dit 23 procent.
Om MTB-routes veiliger te maken, introduceert wielersportbond NTFU een kleurensysteem. Net als op de skipistes, geeft elke kleur de moeilijkheidsgraad van de route aan. De MTB-routes in Twente hebben de primeur: de eerste bordjes hangen bij Het Hulsbeek in Oldenzaal.
Ledenbinding is belangrijk binnen je vereniging. Wanneer je als bestuur veel aandacht aan ledenbinding besteed, blijven je leden langer lid. Maar hoe doe je dat in deze bijzondere tijd? Want hoewel je clubritten langzaam opstarten maar het clubweekend bijvoorbeeld niet door gaat, is het best lastig om binding met je leden te houden. Wij geven je 6 tips hoe je je leden bindt aan jouw vereniging.
Voor miljoenen Nederlanders is het vanwege de lockdown niet mogelijk om te sporten op hun vaste locatie of trainingstijdstip. Gelukkig zijn er mogelijkheden om toch in beweging te blijven. In dit artikel geven we informatie hoe je op een verantwoorde manier kan blijven bewegen en zo de kans op blessures verkleint als de sport weer helemaal open gaat. Door op een verantwoorde manier te blijven sporten en of bewegen blijf je fit en vitaal. Iets wat juist in deze tijd zo belangrijk is.
De NTFU laat dit jaar voor het eerst een imago-onderzoek uitvoeren in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction. Duizend niet-mountainbikers geven hun mening over de mountainbikesport. NTFU maakt binnenkort de resultaten bekend.
NTFU clubs organiseren jaarlijks ruim 1100 toertochten die samenkomen op de toertochtkalender in Fietssport Magazine en via Fietssport.nl. Organiseren jullie in 2025 (weer) een toertocht en wil je deze publiceren in de