De Spaanse regio Catalonië is een hotspot voor sportieve fietsers. Wielrenners, mountainbikers en (steeds meer) gravelbikers komen in deze zonovergoten regio volop aan hun trekken. Niet verwonderlijk dus dat het Catalaans Bureau voor Toerisme een samenwerking aangaat met Fietssport. Het doel: laten zien dat Catalonië behalve Barcelona, de Costa Brava, Girona, mooie stranden, tapas en sangria ook duizenden kilometers aan wielren-, mountainbike- en gravelroutes in huis heeft.
De Spaanse regio Catalonië is een hotspot voor sportieve fietsers. Wielrenners, mountainbikers en (steeds meer) gravelbikers komen in deze zonovergoten regio volop aan hun trekken. Niet verwonderlijk dus dat het Catalaans Bureau voor Toerisme een samenwerking aangaat met Fietssport. Het doel: laten zien dat Catalonië behalve Barcelona, de Costa Brava, Girona, mooie stranden, tapas en sangria ook duizenden kilometers aan wielren-, mountainbike- en gravelroutes in huis heeft.
Het Catalaans Bureau voor Toerisme wil Catalonië als fietsregio onder de aandacht brengen bij Nederlandse wielersporters. Doelstelling van het Catalaans Bureau voor Toerisme is de sportieve wielertoerist aansporen om naar de Spaanse regio te komen. Niet alleen in het hoogseizoen, maar juist ook in het voor- en naseizoen.
Dat het Catalaans Bureau voor Toerisme in hun zoektocht naar een mediapartner uitkwam bij Fietssport is niet verwonderlijk. Beide partijen zijn namelijk grensverleggend sportief. Catalanen zijn fervente fietsfanaten en staan bekend om hun grenzeloze gastvrijheid. Zij doen er alles aan om fietsers een warm welkom te heten. Denk aan mooie routes, talrijke grote en kleine fietsevenementen die worden georganiseerd, fietsvriendelijke accommodaties en een lokale keuken die rijk aan smaken en gerechten is.
Fietssport wil op zijn beurt wielrenners, mountainbikers en gravelbikers optimaal van hun sport laten genieten. Het door de wielersportbond NTFU gelanceerde multimediaplatform Fietssport.nl doet dit met informatieve en inspirerende artikelen op het gebied van fietsmateriaal, gezondheid, training, toertochten, routes én reizen. Een win-winsituatie dus.
De doelstellingen die de NTFU met Fietssport heeft en de doelstellingen van het Catalaans Bureau voor Toerisme sluiten goed op elkaar aan. Daarom wordt Catalonië de eerste Fietssport-regiopartner. Op Fietssport is een Catalaanse landingspagina gemaakt, Catalaanse routes worden opgenomen in het Fietssport- routeplatform, in Fietssport Magazine verschijnen reisverhalen die ook op Fietssport.nl gepubliceerd worden en samen met een reispartner worden ledenreizen naar Catalonië georganiseerd. Op de landingspagina wordt, naast al deze informatie, ook verwezen naar voor de fietser nuttige en relevante verblijfsinformatie.
De toekomst van grote toertochten in Zuid-Limburg leek op het spel te staan, maar het plan van de gemeente Vaals om grote tochten op hun grondgebied te verbieden, is afgeketst. De NTFU verzette zich tegen dit omstreden voorstel.
Op zoek naar een nieuwe mountainbike-uitdaging? Je hoeft niet ver te kijken, want dankzij financiële steun uit het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund krijgen vier mountainbikeroutes een upgrade. Het gaat om de routes Alphen, Zoetermeer, Zeewolde en Sibculo.
Bij Goirle en Hilvarenbeek kun je kilometers lang fietsen langs heide, bossen en vennen. Dat wil Brabants Landschap graag zo houden, maar de natuur is kwetsbaar. Speciaal voor Brabantse fietsers, wielerclubs en natuurbeheerders lanceert de NTFU daarom een Brabantse versie van de Gravel Code.
Elk seizoen melden zich enthousiaste beginnende fietsers bij ATV Ruiten Drie. Zowel in het voor- als najaar kan de vereniging rekenen op twee volle groepen Start2Bike-deelnemers, wat op haar beurt weer zorgt voor een continue aanwas van nieuwe leden.
Naar schatting zijn er 60.500 fietsers (bron: Wielersportmonitor 2019) die niet lid zijn van een vereniging, maar dat wél graag willen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Zeker nu fietsen steeds populairder wordt. Maar, hoe maak je hen enthousiast om lid te worden? De NTFU helpt je hierbij tijdens de actie ‘Welkom op de Club’. In juli kunnen potentiële leden kennismaken met het fietsen bij een club. Doet jouw vereniging ook mee?
De ruimte om te sporten, bewegen en ontspannen staat in heel Nederland onder druk. Uit onderzoek dat de ANWB liet uitvoeren wordt duidelijk dat we steeds minder groen om ons heen hebben. En dit wordt alleen maar minder door de groeiende bevolking en toename van het toerisme.
Wielersportbond NTFU en ZLM Verzekeringen gaan circa 50 toertochten voor wielrenners, mountainbikers en gravelbikers in Noord-Brabant extra ondersteunen. Ze krijgen aankleding voor de start- en finishlocatie, online promotie en een sponsorbudget. Zo kunnen vrijwilligers hun tocht nóg beter organiseren en doen meer mensen met plezier mee aan de tocht.
Op woensdag 13 september vindt de eerste Dag van de Fietsbel plaats. Het doel van deze dag is om het belang van de fietsbel onder de aandacht te brengen bij wielrenners, mountainbikers en gravelbikers om zo veiliger en vriendelijker te fietsen.
Hangen er op jouw toertochten nog oude NTFU-vlaggen? Dan kun je nu gratis nieuwe vlaggen aanvragen.
Binnen de meeste verenigingen gelden duidelijke afspraken. Bijvoorbeeld over het gewenste gedrag tijdens het fietsen, snelheid binnen de groep en wat er van leden wordt verwacht als het aankomt op de coronamaatregelen. Houdt iedereen zich aan de afspraken? Of vinden leden het onduidelijk en gaat het wel eens mis? Met deze 6 tips spreek je leden gericht aan en stuur je aan op een positief effect.