Met gepaste trots kunnen we hier melden dat het fietskledingmerk Bioracer de samenwerking met NTFU en ons platform Fietssport verlengd heeft. Dat betekent dat we ons de komende jaren weer een gesoigneerde slag in de rondte kunnen trappen.
Bioracer is al jarenlang trouwe kledingleverancier van de NTFU en Fietssport. Daarom zijn we ook ontzettend blij dat het merk de samenwerking met weer drie jaar verlengd heeft. Dat betekent dat nóg meer wielerverenigingen voordelig clubkleding kunnen aanschaffen én nóg meer wielrenners, mountainbikers en gravelbikers blij maken met een tof Fietssport-tenue. En ook onze vrijwilligers – zoals opleiders, instructeurs, inspecteurs en regio-afgevaardigden – kunnen we weer gesoigneerd op pad sturen.
Behalve dat Bioracer fietsers goed voor de dag laat komen, blinkt het merk ook uit in kwaliteit en innovatie. Zo wordt alle kleding in eigen huis (het Belgische Tessenderlo) ontwikkeld en uitgebreid door topsporters aan de tand gevoeld. Hierdoor zit een Bioracer-outfit als gegoten waardoor je maximaal kunt presteren én genieten van de mooiste hobby ter wereld.
Bij de NTFU aangesloten wielerverenigingen profiteren de komende jaren van korting op de aanschaf van clubkleding. Hiervoor kun je als club contact opnemen met een van de vertegenwoordigers van Bioracer. Hij of zij helpt je graag op weg.
Kijk hier voor een overzicht van alle Bioracer vertegenwoordigers.
Nog niet overtuigd? Bekijk dan deze flitsende video die we maakten van alle wielerverenigingen die je al voor gingen. Zoals je ziet draait Bioracer nergens zijn hand voor om.
Ook als Fietssport PLUS-lid profiteer je van de verlengde samenwerking met Bioracer. Zo heb je voor nog geen 100 euro een kledingset – broek en shirt, zowel in dames- als herenuitvoering – waarmee jij je fietsvrienden en -vriendinnen deze zomer het nakijken geeft. Uiteraard hebben we ook handschoenen, sokken, windjasjes (en nog veel meer) in huis.
Wil je de komende zomermaanden gesoigneerd op pad, trakteer jezelf dan op een mooi Fietssport-tenue.
Sinds 28 november gelden er weer strengere coronamaatregelen. Zo zijn de 1,5 meter afstand en het mondmasker weer verplicht en is publiek niet toegestaan. Dat betekent dat je als organisator ook maatregelen moet nemen om bijvoorbeeld drukte te verminderen. Hoe doe je dit?
Vorig jaar startte de Vledderse race- en mountainbikeclub FietsZe met de aanleg van een 55 km lange mountainbikeroute rondom het Drentse dorp. Nu staat deze route onder druk. Gelukkig is voorzitter Pieter Bosma strijdbaar: “Wij geven niet op.”
Bij Goirle en Hilvarenbeek kun je kilometers lang fietsen langs heide, bossen en vennen. Dat wil Brabants Landschap graag zo houden, maar de natuur is kwetsbaar. Speciaal voor Brabantse fietsers, wielerclubs en natuurbeheerders lanceert de NTFU daarom een Brabantse versie van de Gravel Code.
Tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november werden nieuwe maatregelen aangekondigd. Ook voor de wielersport heeft dit gevolgen. Zo moeten sportlocaties binnen en buiten om 17.00 uur dicht. De 1,5-meter-maatregel gold al sinds 24 november, maar wordt uitgebreid naar plekken waar je ook een coronatoegangsbewijs nodig hebt. De maatregelen gelden tot in ieder geval 19 december.
De vijfde ronde van het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund gaat naar drie trailcrews die materiaal nodig hebben om de mountainbikeroutes te onderhouden. Het gaat om zand om kuilen te dichten en hout om wallrides en vlonders te vernieuwen.
Soms gebeuren er dingen op de sportvereniging die niet door de beugel kunnen. Wangedrag op de vereniging of bij een toertocht dient uiteraard aangepakt te worden. In de sportsector bestaat daarom het zogenaamde ‘Tuchtrecht’.
‘Zet de fiets op 1’ in de nieuwe coalitieakkoorden die na de gemeenteraadsverkiezingen opgesteld gaan worden. Die oproep doet een brede coalitie van maatschappelijke organisaties namens Tour de Force aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Ook de NTFU steunt deze oproep.
De toekomst van grote toertochten in Zuid-Limburg leek op het spel te staan, maar het plan van de gemeente Vaals om grote tochten op hun grondgebied te verbieden, is afgeketst. De NTFU verzette zich tegen dit omstreden voorstel.
Hoe mooi is het als je makkelijker naar mooie plekjes bij jou in de buurt kunt fietsen? Zoals het bos, een natuurgebied of ander groen landschap. Fietsplatform, ANWB, Fietsersbond en wielersportbond NTFU pleiten er daarom bij Provincies voor dat zij deze recreatieve bestemmingen beter bereikbaar gaan maken.
Wielersportbond NTFU en Ekoï gaan tot minstens 2025 samenwerken. Het Franse merk is sinds 2001 actief op de internationale markt voor fiets gerelateerde producten en heeft zich opgewerkt tot een toonaangevende speler. Via de samenwerking met de NTFU geeft Ekoï extra aandacht voor de Nederlandse fietsers.