In 2021 kwam de Cyql app gratis beschikbaar voor NTFU-verenigingen. Met Cyql is samen fietsen makkelijker en veiliger te organiseren. Maar dat is niet het enige voordeel, we sommen 6x de voordelen van Cyql voor jouw club op.
Een van de belangrijkste voordelen van Cyql? Het is gewoon heel eenvoudig om samen een rit te plannen! Clubs kunnen de wekelijkse clubritten in reeksen vooruit plannen via Cyql. Leden kunnen op eigen initiatief hun individuele ritten inplannen en clubgenoten uitnodigen. Alle informatie over de rit zoals tijdstip, verzamelplek, route, afstand, GPX, duur, snelheid en tussenstops vind je centraal onder één knop. Handig toch!
Wat is er vervelender dan wanneer de aanvangstijd van een rit is gewijzigd en jij dit niet wist? Dat is met Cyql verleden tijd. Leden die zijn aangemeld voor een rit, worden via een pushmelding op de hoogte gehouden van wijzigingen. Elke rit heeft daarnaast een eigen chatfunctie, zodat eventuele details nog afgestemd kunnen worden met alle aanwezigen.
Ook voor de club is het handig om alle leden in één centrale app te hebben. Zo is het eenvoudig om clubnieuws of evenementen onder de aandacht te brengen via Cyql.
Leden geven in hun profiel aan wat hun voorkeuren zijn als het aankomt op bijvoorbeeld afstand en snelheid van een rit. Alleen van de ritten die voldoen aan deze voorwaarden ontvangen zij een melding. Ritten zijn dus beter afgestemd op iemand zijn/haar behoeften! Resultaat? Meer plezier en veiligheid!
Omdat leden hun eigen ritten ook kunnen openstellen voor clubgenoten, fiets je eerder samen met clubgenoten die je wellicht nog niet zo goed kent. Zo leer je weer nieuwe clubgenoten kennen, mooi voor de verbinding en het clubgevoel!
Leden regelen de informatievoorziening, afstemming en communicatie rondom (club)ritten steeds meer zelf. Het bestuur hoef zich dus minder met details bezig te houden en bespaart zo kostbare tijd.
Naast de functionaliteiten van het inplannen van ritten, het delen van nieuws of andere activiteiten, is het ook mogelijk om fietsen, onderdelen of accessoires te koop aan te bieden via de ‘vraag en aanbod’ pagina. Ben je naarstig op zoek naar een bepaald onderdeel? Dan kun je ook een ‘gezocht’ item toevoegen. Extra waardevol in een periode waarin veel onderdelen en fietsen moeilijk leverbaar zijn!
Wil je meer weten of Cyql? Bekijk dan deze pagina met alle praktische informatie over de app. Heb je vragen over hoe je Cyql het best binnen jouw vereniging kunt inzetten? Team verenigingsondersteuning van de NTFU staat klaar voor je! Caroline, Luuk en Jos zijn te bereiken via verenigingen@ntfu.nl of 0318-581300.
Oudere fietsers die starten met wielrennen of leden van je vereniging die een jaartje ouder worden hebben meer kans op blessures en vallen omdat er niet altijd passend aanbod is. Om deze personen beter te kunnen bedienen en binden als vereniging, heeft de NTFU een samenwerking gestart met het Ouderenfonds. In het programma ‘Oldstars’ ga je met je vereniging aan de slag met deze oudere doelgroep.
Fietsen over kilometers lange dijken is een feest voor iedereen die van oer-Hollandse landschappen houdt. Maar hoe veilig voelen fietsers zich eigenlijk, als ze zo'n dijkweg delen met andere fietsers, wandelaars, autorijders, motorrijders en landbouwverkeer.
Fietssport.nl is hét platform voor fietsers. Dit initiatief van de NTFU is ook voor fietsclubs een mooi kanaal om hun club onder de aandacht te brengen bij potentiële leden. Zo kun je laten zien dat jouw club veel routekennis in huis heeft, door een aantal routes op het Fietssport-routeplatform te plaatsen. Het proces rondom het uploaden is onlangs gewijzigd, we leggen in dit artikel uit wat er anders is.
Bestuurders van wielerverenigingen die aan de slag willen met ledenwerving en -behoud kunnen vanaf nu gebruik maken van de online cursus ‘Een warm welkom op de club’. Na een succesvolle pilot in 2020 is de e-learning verder ontwikkeld en aangevuld!
Dinsdag 6 februari werd tijdens een Kenniscafé van Tour de Force het rapport ‘Onderzoek impact verdwijnen veerponten’ gepresenteerd. De Veerpontencoalitie is blij dat nu ook landelijk het functioneren van de veerponten in kaart is gebracht en doet nogmaals een oproep aan de overheden: pak jullie verantwoordelijkheid!
Als het aan de overheid ligt, zijn er in 2050 nul verkeersslachtoffers. Een onderzoek van kenniscentrum VeiligheidNL laat zien dat daarvoor eerst iets moet veranderen. Het aantal fietsers dat ernstig gewond raakte en op de Spoedeisende Hulp kwam, steeg in tien jaar met vijftien procent. Ook het aantal gewonde wielrenners steeg in die periode, met 44 procent. VeiligheidNL roept daarom op om samen in actie te komen. Wielersportbond NTFU sluit zich daarbij aan.
Om mountainbikeroutes veiliger te maken, rolt wielersportbond NTFU een kleurensysteem uit. Net als op de skipistes, geeft elke kleur de moeilijkheidsgraad van de route aan. Groen is makkelijk, blauw gemiddeld, rood moeilijk en zwart zeer moeilijk. De kleurcode herken je aan een nieuw bordje dat onder de routepijl hangt. Om te laten zien wat er technisch van je gevraagd wordt bij elk niveau en hoe het kleurensysteem precies werkt, heeft de NTFU een video gemaakt.
Op zoek naar een nieuwe mountainbike-uitdaging? Je hoeft niet ver te kijken, want dankzij financiële steun uit het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund krijgen vier mountainbikeroutes een upgrade. Het gaat om de routes Alphen, Zoetermeer, Zeewolde en Sibculo.
De NTFU vroeg 700 gravelbikers het (houthakkers)hemd van het lijf. Lezers van Fietssport, Velozine en Fiets vertelden wat voor type gravelbiker ze zijn, wat zij zo leuk vinden aan gravelbiken en welke fietsen en merken ze rijden.
De ideale wielrenroute is verkeersluw en gaat over goede wegen en paden. Met nadruk op ideaal, want recreatieve fietsers ergeren zich flink aan de vele hobbels, gaten en paaltjes, vooral in het buitengebied. Fietsplatform, NTFU, ANWB en Fietsersbond vinden het de taak van Provincies om die problemen aan te pakken. Daarom sturen ze verbeterpunten naar Provincies, waar zij snel winst voor de fiets mee kunnen behalen.