6x voordelen van de Cyql app voor jouw club

In 2021 kwam de Cyql app gratis beschikbaar voor NTFU-verenigingen. Met Cyql is samen fietsen makkelijker en veiliger te organiseren. Maar dat is niet het enige voordeel, we sommen 6x de voordelen van Cyql voor jouw club op. 

1. Meer samen fietsen

Een van de belangrijkste voordelen van Cyql? Het is gewoon heel eenvoudig om samen een rit te plannen! Clubs kunnen de wekelijkse clubritten in reeksen vooruit plannen via Cyql. Leden kunnen op eigen initiatief hun individuele ritten inplannen en clubgenoten uitnodigen. Alle informatie over de rit zoals tijdstip, verzamelplek, route, afstand, GPX, duur, snelheid en tussenstops vind je centraal onder één knop. Handig toch! 

2. Stroomlijn de communicatie

Wat is er vervelender dan wanneer de aanvangstijd van een rit is gewijzigd en jij dit niet wist? Dat is met Cyql verleden tijd. Leden die zijn aangemeld voor een rit, worden via een pushmelding op de hoogte gehouden van wijzigingen. Elke rit heeft daarnaast een eigen chatfunctie, zodat eventuele details nog afgestemd kunnen worden met alle aanwezigen. 

Ook voor de club is het handig om alle leden in één centrale app te hebben. Zo is het eenvoudig om clubnieuws of evenementen onder de aandacht te brengen via Cyql. 

3. Voor ieder wat wils

Leden geven in hun profiel aan wat hun voorkeuren zijn als het aankomt op bijvoorbeeld afstand en snelheid van een rit. Alleen van de ritten die voldoen aan deze voorwaarden ontvangen zij een melding. Ritten zijn dus beter afgestemd op iemand zijn/haar behoeften! Resultaat? Meer plezier en veiligheid!

4. Meer verbinding

Omdat leden hun eigen ritten ook kunnen openstellen voor clubgenoten, fiets je eerder samen met clubgenoten die je wellicht nog niet zo goed kent. Zo leer je weer nieuwe clubgenoten kennen, mooi voor de verbinding en het clubgevoel!

5. Ontzorgt het bestuur

Leden regelen de informatievoorziening, afstemming en communicatie rondom (club)ritten steeds meer zelf. Het bestuur hoef zich dus minder met details bezig te houden en bespaart zo kostbare tijd. 

6. Eigen marktplaats 

Naast de functionaliteiten van het inplannen van ritten, het delen van nieuws of andere activiteiten, is het ook mogelijk om fietsen, onderdelen of accessoires te koop aan te bieden via de ‘vraag en aanbod’ pagina. Ben je naarstig op zoek naar een bepaald onderdeel? Dan kun je ook een ‘gezocht’ item toevoegen. Extra waardevol in een periode waarin veel onderdelen en fietsen moeilijk leverbaar zijn!

Meer weten? 

Wil je meer weten of Cyql? Bekijk dan deze pagina met alle praktische informatie over de app. Heb je vragen over hoe je Cyql het best binnen jouw vereniging kunt inzetten? Team verenigingsondersteuning van de NTFU staat klaar voor je! Caroline, Luuk en Jos zijn te bereiken via verenigingen@ntfu.nl of 0318-581300.
 

Misschien ook interessant...

Betere fietspaden kunnen het aantal ongelukken verkleinen

Als het aan de overheid ligt, zijn er in 2050 nul verkeersslachtoffers. Een onderzoek van kenniscentrum VeiligheidNL laat zien dat daarvoor eerst iets moet veranderen. Het aantal fietsers dat ernstig gewond raakte en op de Spoedeisende Hulp kwam, steeg in tien jaar met vijftien procent. Ook het aantal gewonde wielrenners steeg in die periode, met 44 procent. VeiligheidNL roept daarom op om samen in actie te komen. Wielersportbond NTFU sluit zich daarbij aan.

6x tips voor een sociaal veilige vereniging

Als bestuur ben je verantwoordelijk voor een veilige sportvereniging. Dit is een vereniging waarin sportplezier centraal staat: er is geen ruimte voor agressie, intimidatie en seksueel grensoverschrijdend gedrag. De vraag is: hoe regel je dat als bestuur? Wij geven je een aantal tips:

Fiets in de trein

Geen nieuwe pilot reservering fiets in trein

Goed nieuws voor iedereen die wel eens met de fiets op de trein stapt, bijvoorbeeld tijdens een bikepacking trip of naar de start van een toertocht of mountainbikeroute. Er komt dit jaar geen vervolg op de pilot voor het verplicht reserveren van de fiets in de trein.

Kennis & onderzoek

Minder overlast voor recreanten en natuur door mountainbikeroutes

Mountainbiken is populair: het aantal beoefenaars steeg de afgelopen jaren naar 480.000. Ook het aantal nieuwe MTB-routes nam in die periode toe. Dat is maar goed ook, want aantrekkelijke routes voorkomen overlast. 

 

NTFU op sportboot bij Canal Parade 2022

Samen met nog 12 andere sportbonden, NOC*NSF, Sport Pride Foundation en de Nederlandse Loterij voer de NTFU met de sportboot mee tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Daarmee gaf de Nederlandse sport uiting aan onze gezamenlijke opvatting dat iedereen moet kunnen sporten op basis van gelijkwaardigheid.

Alliantie Samen Fietsen

Alliantie Samen Fietsen opent het fietsseizoen positief met complimenten

In het voorjaar laait de discussie over de drukte op het fietspad weer op. Daar wil de Alliantie Samen Fietsen iets aan doen, want vaak is die onnodig en onterecht. De organisaties geven daarom een fietsfeestje op 13 april én roepen fietsers op met complimenten te strooien.

Toertochten

Verzet tegen verbod op wielertochten in Vaals groot: NTFU stuurt brandbrief

De NTFU heeft in een brief de gemeente Vaals opgeroepen om maandag 19 februari niet in te stemmen met het voorstel om grote toertochten te verbieden. Toertochten zijn juist de oplossing om drukte tegen te gaan en niet het probleem, vindt de NTFU.

Horeca en sportkantines dicht om 20 00 uur, vaste zitplaats verplicht

In sportkantines en op het buitenterras is een vaste zitplaats verplicht en horeca – ook van sportaccommodaties – moet om 20.00 uur sluiten. Daarnaast is het advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand te houden. Dat zijn de aanvullende maatregelen die sinds 13 november gelden. De maatregelen gelden tot in ieder geval 3 december.

Basisversie EVA helpt toertochtorganisatoren met vergunningen

EVA (Eenvoudig Vergunningen Aanvragen) is het systeem dat het voor organisatoren makkelijker maakt vergunningen aan te vragen. Elke gemeente, provincie of landeigenaar werkt met eigen protocollen en formulieren voor vergunningen. Aangezien een tocht door meerdere gemeenten gaat, moet je bij bijna elke gemeente een melding maken of vergunning aanvragen. Een ingewikkeld en tijdrovend proces. EVA geeft organisatoren de contactgegevens van alle terreineigenaren in één handig overzicht. Via het bijbehorende formulier maak je aansluitend een eerste melding bij gemeenten. Er wordt gewerkt aan een verbeterde EVA-versie, maar vanwege technische uitdagingen laat deze vernieuwing nog even op zich wachten. Omdat organisatoren weer druk zijn met de voorbereidingen voor hun toertochten, is de basisversie van EVA alsnog beschikbaar.

Trailfund

Vierde ronde NTFU Bosch eBike Systems Trailfund helpt mountainbikeroutes door heel Nederland

Van Texel tot Winterswijk en van Drenthe tot Zuid-Holland: de nieuwe ronde van het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund ondersteunt vijf initiatieven voor het ontwikkelen en verbeteren van mountainbikeroutes in Nederland.

Kennis & onderzoek

Populariteit wielersport groeit, met name onder jonge vrouwen

Het aantal wielersporters in Nederland is toegenomen tot meer dan 900.000. Steeds meer mensen wielrennen, mountainbiken of gravelbiken, blijkt uit onderzoek van wielersportbond NTFU in samenwerking met Ipsos. Wat opvalt is dat de helft van de vrouwen in de wielersport jonger dan 35 jaar is. Bij de mannen is dit 23 procent.

NTFU

NTFU en Ekoï bundelen krachten

Wielersportbond NTFU en Ekoï gaan tot minstens 2025 samenwerken. Het Franse merk is sinds 2001 actief op de internationale markt voor fiets gerelateerde producten en heeft zich opgewerkt tot een toonaangevende speler. Via de samenwerking met de NTFU geeft Ekoï extra aandacht voor de Nederlandse fietsers.