Goed voorbeeld: clubactiviteiten in coronatijd

De 1,5 meter afstand en gelimiteerde groepsgrootte maakt het organiseren van clubactiviteiten in coronatijd niet eenvoudig. Eerder schreven we al over de puzzelcompetitie, challenges en de fietsbingo om actief te blijven als vereniging. Ditmaal drie nieuwe voorbeelden van clubactiviteiten in coronatijd. 

De 1,5 meter afstand en gelimiteerde groepsgrootte maakt het organiseren van clubactiviteiten in coronatijd niet eenvoudig. Eerder schreven we al over de puzzelcompetitie, challenges en de fietsbingo om actief te blijven als vereniging. Ditmaal drie nieuwe voorbeelden van clubactiviteiten in coronatijd. 

Alfabetrit

Het bestuur van WTC Boxtel daagde alle leden uit: fiets samen alle letters van het alfabet op basis van de beginletters van Nederlandse plaatsnamen bij elkaar. Het belangrijkste doel van de challenge is om de 'clubspirit' te behouden in coronatijd”, aldus Gerard van Boekholt, penningmeester van WTC Boxtel.

Met de lijst van officiële plaatsnamen in de achterzak probeerden de leden zoveel mogelijk letters van het alfabet af te strepen. De leden moesten naar de betreffende plaats fietsen, een foto van de fiets bij het plaatsnaambord aan het begin van de bebouwde kom maken en deze foto delen in de Whatsapp-groep. Voor deze uitdaging gold: wie het eerst komt, het eerst maalt. “Als je dus in een sportieve bui naar Groningen was gefietst en iemand anders had ondertussen al een foto met de G van Geffen op Whatsapp gezet, moest je op zoek naar een andere letter”, aldus Gerard.

Clubrit+

Als alternatief voor de jaarlijkse toertocht, organiseerde Last Gear een coronaproof mountainbiketocht. Zeventig deelnemers meldden zich aan om, alleen of in duo’s, een van de drie routes te fietsen. Iedereen kreeg duidelijke instructies over de coronaregels én een voedingspakket thuisgestuurd. De routes werden digitaal  beschikbaar gesteld, zodat de leden op een eigen moment, vanaf een eigen locatie konden starten. 
Om toch het ‘samen fietsen’-gevoel te creëren, vroeg Last Gear aan de leden om foto’s en video’s te delen in de Whatsapp-groep. De drie leukste inzendingen kregen aan het eind van de dag een leuke prijs.  Bekijk hier de compilatievideo van de Clubrit+.


Openingsrit ‘Zwaai editie’

De openingsrit van Tempo Soest stond in het teken van elkaar ontmoeten. Uiteraard met gepaste veiligheidsmaatregelen om besmettingen te voorkomen. Tijdens de rit fietsen deelnemers maximaal met twee personen, maar komen zij onderweg wel een groot deel van de club tegen. Een mooie manier om verbonden te blijven.

De leden van Tempo Soest konden kiezen tussen een tocht van 65 en 110 kilometer en reden die alleen of in een duo. Op basis van de aanmeldingen en voorkeuren werden deelnemers ingedeeld in tijdssloten. De routes die leden vooraf ontvingen, gaven de afstand, maar ook de richting (linksom of rechtsom) weer. Op die manier kwamen de leden elkaar onderweg tegen en begroetten elkaar door enthousiast te zwaaien. Onderweg werden de leden getrakteerd met lekkernijen (door leden zelf gebakken) en een drankje. 

Snel aan de slag met de NTFU fietsbingo

Ben je als vereniging op zoek naar een leuke activiteit. De NTFU ontwierp een fietsbingokaart zodat elke vereniging eenvoudig een eigen clubcompetitie kan opzetten. Meer weten? Lees hier meer over de fietsbingo en download de bingokaart. 

Misschien ook interessant...

Kennis & onderzoek

Het eerste gravelbike-onderzoek: de resultaten

De NTFU vroeg 700 gravelbikers het (houthakkers)hemd van het lijf. Lezers van Fietssport, Velozine en Fiets vertelden wat voor type gravelbiker ze zijn, wat zij zo leuk vinden aan gravelbiken en welke fietsen en merken ze rijden.

Trailfund

NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste drie Trailfunds toe aan mountainbikeroutes

Wielersportbond NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste ronde van het Trailfund toe aan drie mountainbikeroutes: Netersel (Noord-Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe). Het Trailfund wordt uitgereikt aan de vrijwilligers van ATB Marum, TWC Het Snelle Wiel uit Bladel en FTC ’t Kamrad uit Assen. 

Buitencode

Buitencode voor sporters in de natuur

Fietsend, wandelend, hardlopend, mountainbikend of te paard. Steeds meer mensen genieten, ieder op zijn/haar eigen manier, van de natuur. De ene beleving is niet beter of slechter dan de ander. Toch zijn er soms irritaties. Om te zorgen dat iedere sporter respectvol omgaat met elkaar én de natuur, is er de Buitencode.

Goed voorbeeld: Cyql geeft MTB Club Epe inzicht in de aanwezigen bij een clubrit

Sinds de lancering in september maken steeds meer clubs gebruik van Cyql. De app maakt het makkelijk om gezamenlijke ritten te plannen en informatie daarover met elkaar te delen. MTB Club Epe is enthousiast over het gemak dat Cyql brengt.

Toertochten

50 Brabantse toertochten verzekerd van support van ZLM Verzekeringen

Wielersportbond NTFU en ZLM Verzekeringen gaan circa 50 toertochten voor wielrenners, mountainbikers en gravelbikers in Noord-Brabant extra ondersteunen. Ze krijgen aankleding voor de start- en finishlocatie, online promotie en een sponsorbudget. Zo kunnen vrijwilligers hun tocht nóg beter organiseren en doen meer mensen met plezier mee aan de tocht.

Trailcrews, Trailfund

Van kuilenpad naar flowtrail met het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund

De vijfde ronde van het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund gaat naar drie trailcrews die materiaal nodig hebben om de mountainbikeroutes te onderhouden. Het gaat om zand om kuilen te dichten en hout om wallrides en vlonders te vernieuwen.

Verenigingen

Nieuwe mogelijkheden na update Cyql app

Deze Cyql app, die voor NTFU verenigingen gratis te gebruiken is, maakt het plannen van clubritten een stuk eenvoudiger. Wat je allemaal kunt met Cyql, lees je op deze pagina. Inmiddels maken meer dan de helft van de NTFU verenigingen gebruik van de app én werd de app onlangs nog beoordeeld met het rapportcijfer 8,1! Cyql heeft onlangs een update gekregen waardoor er enkele extra functionaliteiten beschikbaar zijn in de app. Welke dat zijn lees je in dit artikel. 

Vrijwilligers werven lastig? Volg deze online cursus en krijg tips!

Is bij jullie het werven van vrijwilligers een ingewikkelde taak? Krijg je vaak weinig respons op oproepjes om te helpen bij een training of is het ingewikkeld om die openstaande bestuursfunctie te vullen? Volg dan de gratis online module Vrijwilligersmanagement.

Toertochten, Vergunningen

NTFU en KWbN bundelen krachten met Vergunningenservice

NTFU en KWbN verwelkomen van harte Natasha Wijgerse in hun midden. Natasha gaat organisatoren van beide bonden helpen bij het aanvragen van vergunningen en het doorlopen van stikstofberekeningen.

6x tips om leden welkom te heten op de club

Elke vereniging wil dat nieuwe leden zich direct thuis voelen op de club. Een club die hier in slaagt, zorgt voor een goede basis. Tevreden leden pakken bijvoorbeeld sneller vrijwilligerstaken op. Door nieuwe leden te verwelkomen, behoud je hen langer voor de club. Maar hoe kun je dit het beste doen? We geven 6 tips.

Toertochten

Veiligheidspunten opgeven bij organisatie toertocht

Toertochten zijn voor veel wielersporters een prachtige manier om van onze mooie sport te genieten. Om ook in de toekomst alles in goede banen te blijven leiden, vraagt dit extra aandacht op het gebied van veiligheid en aansprakelijkheid. Vanwege een wijziging in de aansprakelijkheidsverzekering via de NTFU is het voor toertochten die vanaf 1 februari 2023 plaatsvinden noodzakelijk om een aantal zaken te registreren.

Opleidingen

Start2Bike: leer beter fietsen

Beginnende wielrenners, mountainbikers of gravelaars kunnen binnenkort weer deelnemen aan Start2Bike. In 4 lessen leren zij hoe je beter fietst, verbeteren ze hun conditie en ontmoeten ze andere fietsers.