De 1,5 meter afstand en gelimiteerde groepsgrootte maakt het organiseren van clubactiviteiten in coronatijd niet eenvoudig. Eerder schreven we al over de puzzelcompetitie, challenges en de fietsbingo om actief te blijven als vereniging. Ditmaal drie nieuwe voorbeelden van clubactiviteiten in coronatijd.
De 1,5 meter afstand en gelimiteerde groepsgrootte maakt het organiseren van clubactiviteiten in coronatijd niet eenvoudig. Eerder schreven we al over de puzzelcompetitie, challenges en de fietsbingo om actief te blijven als vereniging. Ditmaal drie nieuwe voorbeelden van clubactiviteiten in coronatijd.
Het bestuur van WTC Boxtel daagde alle leden uit: fiets samen alle letters van het alfabet op basis van de beginletters van Nederlandse plaatsnamen bij elkaar. Het belangrijkste doel van de challenge is om de 'clubspirit' te behouden in coronatijd”, aldus Gerard van Boekholt, penningmeester van WTC Boxtel.
Met de lijst van officiële plaatsnamen in de achterzak probeerden de leden zoveel mogelijk letters van het alfabet af te strepen. De leden moesten naar de betreffende plaats fietsen, een foto van de fiets bij het plaatsnaambord aan het begin van de bebouwde kom maken en deze foto delen in de Whatsapp-groep. Voor deze uitdaging gold: wie het eerst komt, het eerst maalt. “Als je dus in een sportieve bui naar Groningen was gefietst en iemand anders had ondertussen al een foto met de G van Geffen op Whatsapp gezet, moest je op zoek naar een andere letter”, aldus Gerard.
Als alternatief voor de jaarlijkse toertocht, organiseerde Last Gear een coronaproof mountainbiketocht. Zeventig deelnemers meldden zich aan om, alleen of in duo’s, een van de drie routes te fietsen. Iedereen kreeg duidelijke instructies over de coronaregels én een voedingspakket thuisgestuurd. De routes werden digitaal beschikbaar gesteld, zodat de leden op een eigen moment, vanaf een eigen locatie konden starten.
Om toch het ‘samen fietsen’-gevoel te creëren, vroeg Last Gear aan de leden om foto’s en video’s te delen in de Whatsapp-groep. De drie leukste inzendingen kregen aan het eind van de dag een leuke prijs. Bekijk hier de compilatievideo van de Clubrit+.
De openingsrit van Tempo Soest stond in het teken van elkaar ontmoeten. Uiteraard met gepaste veiligheidsmaatregelen om besmettingen te voorkomen. Tijdens de rit fietsen deelnemers maximaal met twee personen, maar komen zij onderweg wel een groot deel van de club tegen. Een mooie manier om verbonden te blijven.
De leden van Tempo Soest konden kiezen tussen een tocht van 65 en 110 kilometer en reden die alleen of in een duo. Op basis van de aanmeldingen en voorkeuren werden deelnemers ingedeeld in tijdssloten. De routes die leden vooraf ontvingen, gaven de afstand, maar ook de richting (linksom of rechtsom) weer. Op die manier kwamen de leden elkaar onderweg tegen en begroetten elkaar door enthousiast te zwaaien. Onderweg werden de leden getrakteerd met lekkernijen (door leden zelf gebakken) en een drankje.
Ben je als vereniging op zoek naar een leuke activiteit. De NTFU ontwierp een fietsbingokaart zodat elke vereniging eenvoudig een eigen clubcompetitie kan opzetten. Meer weten? Lees hier meer over de fietsbingo en download de bingokaart.
Sinds de lancering in september maken steeds meer clubs gebruik van
De huidige coronamaatregelen worden verlengd tot in ieder geval 14 januari 2022. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond 14 december bekend op de persconferentie.
Op 1 juli 2021 ging de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) van kracht. De afgelopen maanden bereidden we de NTFU-verenigingen al voor op deze nieuwe wet met
In het voorjaar laait de discussie over de drukte op het fietspad weer op. Daar wil de Alliantie Samen Fietsen iets aan doen, want vaak is die onnodig en onterecht. De organisaties geven daarom een fietsfeestje op 13 april én roepen fietsers op met complimenten te strooien.
Hangen er op jouw toertochten nog oude NTFU-vlaggen? Dan kun je nu gratis nieuwe vlaggen aanvragen.
Organiseer je binnenkort een tocht? Sinds dit jaar zijn alle fietsen in jouw fietsenstalling verzekerd voor diefstal, een mooie service voor je deelnemers! Lees hier hoe je een fietsenstalling kunt faciliteren en aan welke voorwaarden deze moet voldoen.
De Spaanse regio Catalonië is een hotspot voor sportieve fietsers. Wielrenners, mountainbikers en (steeds meer) gravelbikers komen in deze zonovergoten regio volop aan hun trekken. Niet verwonderlijk dus dat het Catalaans Bureau voor Toerisme een samenwerking aangaat met Fietssport. Het doel: laten zien dat Catalonië behalve Barcelona, de Costa Brava, Girona, mooie stranden, tapas en sangria ook duizenden kilometers aan wielren-, mountainbike- en gravelroutes in huis heeft.
Hoe mooi is het als je makkelijker naar mooie plekjes bij jou in de buurt kunt fietsen? Zoals het bos, een natuurgebied of ander groen landschap. Fietsplatform, ANWB, Fietsersbond en wielersportbond NTFU pleiten er daarom bij Provincies voor dat zij deze recreatieve bestemmingen beter bereikbaar gaan maken.
De toekomst van grote toertochten in Zuid-Limburg leek op het spel te staan, maar het plan van de gemeente Vaals om grote tochten op hun grondgebied te verbieden, is afgeketst. De NTFU verzette zich tegen dit omstreden voorstel.
Binnen de meeste verenigingen gelden duidelijke afspraken. Bijvoorbeeld over het gewenste gedrag tijdens het fietsen, snelheid binnen de groep en wat er van leden wordt verwacht als het aankomt op de coronamaatregelen. Houdt iedereen zich aan de afspraken? Of vinden leden het onduidelijk en gaat het wel eens mis? Met deze 6 tips spreek je leden gericht aan en stuur je aan op een positief effect.