In sportkantines en op het buitenterras is een vaste zitplaats verplicht en horeca – ook van sportaccommodaties – moet om 20.00 uur sluiten. Daarnaast is het advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand te houden. Dat zijn de aanvullende maatregelen die sinds 13 november gelden. De maatregelen gelden tot in ieder geval 3 december.
In sportkantines en op het buitenterras is een vaste zitplaats verplicht en horeca – ook van sportaccommodaties – moet om 20.00 uur sluiten. Daarnaast is het advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand te houden. Dat zijn de aanvullende maatregelen die sinds 13 november gelden. De maatregelen gelden tot in ieder geval 3 december.
De maatregelen komen bovenop het pakket aan regels dat begin november inging. Zo is een coronatoegangsbewijs voor sporters en bezoekers vanaf 18 jaar verplicht bij horeca, evenementen en op binnensportlocaties. Hieronder vallen ook sportkantines, buitenterrassen, kleedruimtes en toiletten in een clubhuis of sportcentrum. Neem ook voor de zekerheid een coronatoegangsbewijs mee als je een tocht gaat rijden. Of een toertocht een evenement is, bepaalt de gemeente en het verschilt dus per tocht of je een bewijs nodig hebt of niet.
Houd 1,5 meter afstand op die plekken waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is. Ook is een mondmasker nodig, op openbare plaatsen waar geen coronatoegangsbewijs gevraagd wordt. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, op perrons en stations en in supermarkten, tankstations en winkels.
Ben je toertochtorganisator? Lees dan Alles wat je moet weten over het coronatoegangsbewijs
Ben je fietser en neem je binnenkort deel aan een toertocht? Lees dan Waar heb je als wielersporter een QR-code nodig
Sportkantines vallen onder de regelgeving van de horeca. Dat betekent dat sportkantines in clubhuizen en sportcentra van 06.00 tot 20.00 uur open mogen. Verder zijn vaste zitplaatsen en het coronatoegangsbewijs voor sporters en bezoekers vanaf 18 jaar verplicht, ook op het buitenterras. Het afhalen van eten en drinken bij een afhaalpunt binnen is toegestaan zonder coronatoegangsbewijs. Wel is het mondmasker dan verplicht. Raadpleeg ook het protocol Verantwoord Sporten.
Staat er een Algemene Ledenvergadering (ALV) gepland? Deze kan volgens de regels fysiek plaatsvinden. Peil wel bij de leden of zij zich hier prettig bij voelen. Liever een digitale ALV? Raadpleeg deze 6 praktische tips om je ALV digitaal in goede banen te leiden.
Vindt de ALV fysiek plaats, bijvoorbeeld in je clubhuis of in een horecagelegenheid? Houd er dan rekening mee dat iedereen een coronatoegangsbewijs bij zich moet hebben én dat je vóór 20.00 uur klaar bent met de rondvraag. Als dat mogelijk is, kun je je ALV ook ’s middags houden. Neem contact op met de eigenaar, als je twijfelt of je een toegangsbewijs nodig hebt.
Het advies om 1,5 meter te houden geldt ook weer sinds 13 november. Tijdens het fietsen hoef je onderling geen afstand te houden, maar geef andere weggebruikers wel de ruimte. Onder normale omstandigheden adviseren we een maximale groepsgrootte van 14 op de weg en 12 op de MTB. Passeer je drukke locaties, rijd je over smalle fietspaden of gaat je route over drukke wegen waar je moeilijk afstand kunt houden? Fiets dan in kleinere groepen: je kunt anderen dan makkelijker de ruimte geven.
Lees ook: Hoe houd je 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers
Staatssecretaris van Sport – Paul Blokhuis – heeft Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) gevraagd met gemeenten te kijken hoe de vergunningsprocedure voor sportevenementen eenvoudiger kan. Deze boodschap van de staatssecretaris is een mooi resultaat van onze lobby voor vereenvoudiging voor tochtorganisatoren en vermindering van de administratieve lasten.
Zo’n 17.000 mensen tekenden al de petitie voor de Gelderse veerponten. De pontjes dreigen te verdwijnen, omdat er geen geld meer is om ze in de vaart te houden. De NTFU springt daarom met fiets- en wandelorganisaties op de bres voor de pontjes.
Deze zomer hebben we af en toe te maken met tropische temperaturen. Heerlijk toch? Voor een dagje strand wel. Als je wil fietsen in deze hitte, moet je je goed voorbereiden!
Beginnende wielrenners, mountainbikers of gravelaars kunnen binnenkort weer deelnemen aan Start2Bike. In 4 lessen leren zij hoe je beter fietst, verbeteren ze hun conditie en ontmoeten ze andere fietsers.
De Nederlandse Loterij draagt elk jaar ongeveer een kwart van de opbrengsten af aan het NOC*NSF en 77 sportbonden, waaronder de NTFU. Daarmee is het naast contributies, subsidies en sponsoring een belangrijke financiële duw in de rug.
Organiseer je binnenkort een tocht? Sinds dit jaar zijn alle fietsen in jouw fietsenstalling verzekerd voor diefstal, een mooie service voor je deelnemers! Lees hier hoe je een fietsenstalling kunt faciliteren en aan welke voorwaarden deze moet voldoen.
Fietsen is populair! De afgelopen jaren kwamen meer dan 200.000 nieuwe sportieve fietsers bij. Aansluiten bij een vereniging was echter niet vanzelfsprekend. Toch zien we dat veel fietsers wel de behoefte hebben om in een groep te fietsen, en mooie kans voor jouw club dus! Waar liggen de kansen voor jouw vereniging? We geven met een aantal feiten en cijfers enkele suggesties.
Sinds 28 november gelden er weer strengere coronamaatregelen. Zo zijn de 1,5 meter afstand en het mondmasker weer verplicht en is publiek niet toegestaan. Dat betekent dat je als organisator ook maatregelen moet nemen om bijvoorbeeld drukte te verminderen. Hoe doe je dit?
Net als 4 jaar geleden gaat op 1 en 2 juli de Afsluitdijk eenmalig open voor fietsers en wandelaars. Na de openstelling is het iconische fiets- en wandelpad weer voor lange tijd gesloten. Dit willen de NTFU, Fietsplatform, Wandelnet ANWB en de Fietsersbond voorkomen.
Dit weekend lijkt het mooi fietsweer te worden. Veel mensen pakken dan de fiets. Bij de Alliantie Samen Fietsen grijpen ze daarom de lente aan om fietsers en andere weggebruikers op te roepen rekening met elkaar te houden: “Fiets vriendelijk, dan gebruikt iedereen het fietspad veilig en met plezier.”