Goed voorbeeld: Cyql geeft MTB Club Epe inzicht in de aanwezigen bij een clubrit

Sinds de lancering in september maken steeds meer clubs gebruik van Cyql. De app maakt het makkelijk om gezamenlijke ritten te plannen en informatie daarover met elkaar te delen. MTB Club Epe is enthousiast over het gemak dat Cyql brengt.

Sinds de lancering in september maken steeds meer clubs gebruik van Cyql. De app maakt het makkelijk om gezamenlijke ritten te plannen en informatie daarover met elkaar te delen. MTB Club Epe is enthousiast over het gemak dat Cyql brengt.

De app Cyql maakt het verenigingen makkelijk om clubritten te plannen en routebestanden te delen. Bij MTB Club Epe werd deze informatie voorheen via WhatsApp gecommuniceerd, maar drie maanden geleden is de vereniging overgestapt op Cyql. “Het is ideaal voor onze wekelijkse clubritten op zondag,” vertelt Gerrit de Groot, bestuurslid bij MTB Club Epe. “Via WhatsApp attenderen we leden nog steeds op de clubritten, maar de rest van de informatie kunnen zij terugvinden in Cyql. Alle ritten voor het komende jaar staan alvast in de app, met de keuze uit verschillende afstanden.”

Naast de basisinformatie over iedere rit, kunnen leden van MTB Club Epe ook de GPS-route van iedere clubrit terugvinden in Cyql. “Iedereen kan de route terplekke nog in zijn of haar routesysteem uploaden. Voorheen deelden we het GPX-bestand via WhatsApp of via de website, maar het is handig dat alle informatie nu op één plek te vinden is. Last-minute wijzigingen zijn daardoor ook makkelijker te maken.”

In één oogopslag

Het grootste gemak dat de app Cyql brengt, zit voor De Groot in het inzicht dat hij tegenwoordig heeft in de deelnemers van een bepaalde rit. “Voorheen hielden we de aanwezigheid van leden bij via WhatsApp, maar in WhatsAppgroepen komt veel ruis voorbij. Als je dan wil weten hoeveel leden zich hebben aangemeld voor een bepaalde rit, is dat lastig terug te vinden. Met Cyql kun je in één oogopslag zien wie daadwerkelijk aanwezig is bij een clubrit.”

Dat is niet alleen gunstig voor het bestuur, ook leden zijn blij met deze mogelijkheid merkt De Groot: “Leden willen van elkaar graag weten wie aanwezig is bij een tocht. Via Cyql heeft iedereen inzicht in de aanwezigen.”

Vernieuwen

Om leden van de nieuwe manier van werken op de hoogte te brengen is in september een e-mail rondgestuurd met daarin informatie over de app Cyql. Steeds meer leden gebruiken de app, maar De Groot merkt ook dat ze nog middenin een overgangsfase zitten. “We hebben de app nu twee maanden in gebruik. Iedere keer hameren we erop dat leden zich via Cyql voor de groepsritten kunnen aanmelden, maar nog niet iedereen is er even handig mee.”

Veel vragen over het gebruik van de app heeft De Groot echter niet gehad. “De app is niet ingewikkeld in gebruik. Ik denk dat het vooral nog even in het systeem moet komen. Binnenkort organiseren we een clubavond en zullen we ook even stilstaan bij het gebruik van Cyql.” 

Zelf aan de slag

Alle praktische informatie over Cyql vindt je hier. NTFU-verenigingen maken gratis gebruik van de app. Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit? Bekijk dan onderstaande documenten voor meer informatie:

Voor vragen over hoe je Cyql binnen de vereniging kunt inzetten, neem je contact op met team verenigingsondersteuning van de NTFU via verenigingen@ntfu.nl of 0318-581300.

Misschien ook interessant...

Alliantie Samen Fietsen

Alliantie Samen Fietsen opent het fietsseizoen positief met complimenten

In het voorjaar laait de discussie over de drukte op het fietspad weer op. Daar wil de Alliantie Samen Fietsen iets aan doen, want vaak is die onnodig en onterecht. De organisaties geven daarom een fietsfeestje op 13 april én roepen fietsers op met complimenten te strooien.

Trailcrews

Nog beter routes aanleggen en onderhouden centraal thema tijdens eerste landelijke Traildag

De NTFU wil dat mountainbikers over mooie en veilige routes rijden. De bond helpt daarom trailcrews die de tracks aanleggen. Ruim 30 van die crews kwamen naar de landelijke Traildag. Doel: leren van elkaar hoe je routes nóg beter aanlegt en onderhoudt.

NTFU

Woorden raken. Ook die van jou.

De fietssport is er voor iedereen: fietsen is wat ons verbindt. Toch voelt 1 op de 5 wielersporters zich niet welkom in de sport, blijkt uit onderzoek van NTFU. Ze hebben te maken met grappen en negatieve opmerkingen. Bewust of onbewust.

Buitencode

Buitencode voor sporters in de natuur

Fietsend, wandelend, hardlopend, mountainbikend of te paard. Steeds meer mensen genieten, ieder op zijn/haar eigen manier, van de natuur. De ene beleving is niet beter of slechter dan de ander. Toch zijn er soms irritaties. Om te zorgen dat iedere sporter respectvol omgaat met elkaar én de natuur, is er de Buitencode.

Je toertocht opgeven voor 2023? Doorloop deze stappen!

Jaarlijks genieten zo'n 300.000 fietsers, samen goed voor ruim 1,5 miljoen inschrijvingen, van al het moois dat toertochten te bieden hebben. NTFU clubs organiseren jaarlijks ruim 1100 toertochten die samenkomen in de toertochtkalender in Fietssport Magazine en via Fietssport.nl. Naast het enorme bereik van Fietssport magazine en Fietssport.nl, zorgen we door de kalender ook voor afstemming en coördinatie tussen de verschillende tochten. Organiseren jullie in 2023 (weer) een toertocht (of tochten) en wil je deze publiceren in de Fietssport kalender? Doorloop dan vóór 26 november 2022 de eerste twee stappen van het onderstaande stappenplan. 

NTFU

Verkiezingen: waar let je als fietser op?

Op 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de waterschappen. Met jouw stem heb je invloed op hoe jouw provincie omgaat met hete hangijzers als stikstof en wonen, maar ook op hoe de buitenruimte wordt ingericht voor fietsers.

Staatssecretaris vraagt VSG vereenvoudiging vergunningsprocedure te onderzoeken

Staatssecretaris van Sport – Paul Blokhuis – heeft Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) gevraagd met gemeenten te kijken hoe de vergunningsprocedure voor sportevenementen eenvoudiger kan. Deze boodschap van de staatssecretaris is een mooi resultaat van onze lobby voor vereenvoudiging voor tochtorganisatoren en vermindering van de administratieve lasten.

Toertochten

Nieuw kwaliteitssysteem voor NTFU-toertochten: beleving centraal

Op onze kalender vind je zo’n 2.000 toertochten die onder de vlag van wielersportbond NTFU worden georganiseerd. De NTFU helpt organisatoren en bewaakt de kwaliteit van deze tochten. In het nieuwe kwaliteitssysteem staat de beleving van deelnemers centraal.

ATV Ruiten Drie profiteert van het succes van Start2Bike

Elk seizoen melden zich enthousiaste beginnende fietsers bij ATV Ruiten Drie. Zowel in het voor- als najaar kan de vereniging rekenen op twee volle groepen Start2Bike-deelnemers, wat op haar beurt weer zorgt voor een continue aanwas van nieuwe leden.

Verenigingen

Goed voorbeeld: deze clubs maakten een mooie comeback

Wat doe je als je club in onrustig vaarwater terechtkomt? De Tweewielers en WV Holten herrezen als een fenix uit de as, met een beetje hulp van de NTFU. Dit is hun verhaal.

4 tips voor een goede fietsenstalling

Organiseer je binnenkort een tocht? Sinds dit jaar zijn alle fietsen in jouw fietsenstalling verzekerd voor diefstal, een mooie service voor je deelnemers! Lees hier hoe je een fietsenstalling kunt faciliteren en aan welke voorwaarden deze moet voldoen.

Fietspad moet veiliger worden voor wielrenners

De Fietsersbond gaat actie voeren om onnodige paaltjes op het fietspad te laten verwijderen. Het zorgt nog te vaak voor valpartijen met ernstig letsel. De NTFU vindt dit een goed idee. Er belanden namelijk steeds meer fietsers op de Spoedeisende Hulp. Hoe zit dat met wielrenners? De NTFU dook in de cijfers van VeiligheidNL – dat het aantal verkeersslachtoffers op de Spoedeisende Hulp bijhoudt.