Welkom op de vernieuwde website van de NTFU

Je ziet het goed. We hebben een nieuwe website. Compleet met een fris ontwerp en informatie voor verenigingen, tochtorganisatoren, trailcrews, routebureaus, overheden en organisaties uit de sport- en recreatiesector. Zo is NTFU.nl voor iedereen hét startpunt voor sportief fietsen.

Op de vernieuwde NTFU.nl vind je alles over wielrennen, mountainbiken en gravelbiken en wat de NTFU als wielersportbond doet. De NTFU is er namelijk voor alle wielrenners, mountainbikers en gravelbikers in Nederland. Samen met verenigingen, tochtorganisatoren, trailcrews en partners zorgen we voor mooie toertochten, routes, aantrekkelijke diensten én kennis over de wielersport. Zo maken we samen sportief fietsen nóg leuker!

Waarom hebben we een nieuwe website?

De oude site stamde uit 2017 en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom heeft NTFU.nl nu dus een grote update gekregen. De nieuwe website heeft een vernieuwd navigatiemenu met een uitgebreid kenniscentrum en alle producten en diensten voor verenigingen, tochten en trailcrews in één handig overzicht.


 

Een korte rondleiding

De vernieuwde NTFU.nl kent een hoop nieuwe functionaliteiten. We zetten hieronder de meest in het oog springende aanpassingen van de nieuwe website voor je op een rij.

 

Kenniscentrum

In het Kenniscentrum vind je uitgebreide informatie over wielerverenigingen, toertochten en mountainbikeroutes en veilig fietsen. Ook vind je hier cijfers over het wielrennen, mountainbiken en gravelbiken in Nederland. Mocht je informatie missen, laat het ons zeker weten.
 
Bekijk het Kenniscentrum

 

Onze diensten

Zonder wielerverenigingen, tochtorganisatoren en trailcrews géén clubritten, toffe toertochten én mooie mountainbikeroutes. Daarom ondersteunt de NTFU hen graag met diensten, zodat wielrenners, mountainbikers en gravelbikers kunnen blijven fietsen, nu en in de toekomst. Op de nieuwe site leggen we uit waar je vereniging, tocht of trailcrew precies bij ons op kan rekenen.
 


 

Ons werk

De NTFU zet zich in voor alle wielrenners, mountainbikers en gravelbikers in Nederland, in totaal zo’n 900.000 mensen. Op de nieuwe site lees je hoe we opkomen voor de belangen van al die sportieve fietsers. Dankzij de steun van ruim 75.000 leden kunnen we ons hard maken voor bijvoorbeeld betere en veilige routes en wegen en komen we op voor een positief imago van de sport.
 
Bekijk Ons werk

 

Dashboard

Eén centrale plek voor wielerverenigingen, tochtorganisatoren en trailcrews met alle tools voor je ledenadministratie, facturatie, registratie van clubritten en toertochten. In het dashboard vind je ook statistieken over je club, zoals het totaal aantal leden, man/vrouw-verhouding en de leeftijdsverdeling. Het dashboard is alleen te gebruiken door bestuursleden van clubs, tochten en trailcrews die bij de NTFU zijn aangesloten.
 

Opnieuw registreren

Op toegang tot het nieuwe dashboard te krijgen, moeten bestuursleden van wielerverenigingen, tochtorganisatoren, trailcrews en instructeurs zich opnieuw registeren.
 
Bestuurslid en nieuw op de site? Maak hier een profiel.

Vragen? We helpen je graag op weg

We hebben het online zetten van de nieuwe websites zo goed als mogelijk voorbereid. Toch kan het voorkomen dat je de komende dagen tegen een probleem aanloopt. Neem in dat geval per e-mail contact met ons op: we helpen je graag op weg.
  • Heb je een vraag en ben je bestuurder of tochtorganisator? Mail naar: info@ntfu.nl
  • Heb je een vraag en ben je fietser? Mail naar: info@fietssport.nl

Misschien ook interessant...

NTFU

Bioracer verlengt samenwerking met NTFU en Fietssport

Met gepaste trots kunnen we hier melden dat het fietskledingmerk Bioracer de samenwerking met NTFU en ons platform Fietssport verlengd heeft. Dat betekent dat we ons de komende jaren weer een gesoigneerde slag in de rondte kunnen trappen.

NTFU

Verkiezingen: waar let je als fietser op?

Op 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de waterschappen. Met jouw stem heb je invloed op hoe jouw provincie omgaat met hete hangijzers als stikstof en wonen, maar ook op hoe de buitenruimte wordt ingericht voor fietsers.

NTFU

NTFU en Ekoï bundelen krachten

Wielersportbond NTFU en Ekoï gaan tot minstens 2025 samenwerken. Het Franse merk is sinds 2001 actief op de internationale markt voor fiets gerelateerde producten en heeft zich opgewerkt tot een toonaangevende speler. Via de samenwerking met de NTFU geeft Ekoï extra aandacht voor de Nederlandse fietsers.

NTFU

Verslag NTFU Unieraadsvergadering 17 juni

Op 17 juni 2023 was de jaarlijkse Unieraadsvergadering op Papendal. De Unieraad bestaat uit 25 vrijwillige afgevaardigden namens de verenigingen en 4 afgevaardigden namens de individuele leden. Zij geven tijdens de vergadering goedkeuring aan het beleid van het hoofdbestuur en uniebureau van de NTFU. 

NTFU

Woorden raken. Ook die van jou.

De fietssport is er voor iedereen: fietsen is wat ons verbindt. Toch voelt 1 op de 5 wielersporters zich niet welkom in de sport, blijkt uit onderzoek van NTFU. Ze hebben te maken met grappen en negatieve opmerkingen. Bewust of onbewust.

NTFU, Verenigingen

NTFU en Cyql verlengen samenwerking voor 3 jaar

Na een succesvolle samenwerking, hebben de NTFU en Cyql de overeenkomst met nog eens drie jaar verlengd. Verenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten maken daarom ook de komende drie jaar kosteloos gebruik van de Cyql-app.

NTFU

Kosten voor de fietsverzekering stijgen niet in 2023

Ondanks hoge inflatiecijfers gaan NTFU-leden in 2023 niet meer betalen voor hun fietsschadeverzekering, dat maakte verzekeringspartner Meijers bekend. 

NTFU

In memoriam: Constant van Waterschoot, voorzitter, fervent fietser, erelid en eindredacteur

Constant van Waterschoot is veertien jaar voorzitter van de NTFU geweest en nam in 1994 als erelid afscheid van het bestuur. Hij is daarna nog jaren eindredacteur geweest van het Toer Fiets Magazine. Zo lang zijn gezondheid het toeliet is hij blijven fietsen, vooral in het door hem zo geliefde Vlaanderen, dat hij vanuit zijn woonplaats Oostburg goed kon bereiken. Op 26 november is hij op tweeëntachtigjarige leeftijd overleden.