Wielersportbond NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste ronde van het Trailfund toe aan drie mountainbikeroutes: Netersel (Noord-Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe). Het Trailfund wordt uitgereikt aan de vrijwilligers van ATB Marum, TWC Het Snelle Wiel uit Bladel en FTC ’t Kamrad uit Assen.
“De NTFU en Bosch eBike Systems willen dat elke mountainbier over veilige en mooie mountainbikeroutes in Nederland kan rijden. Met het Trailfund helpen we daarom de vrijwilligers die de mountainbikeroutes aanleggen, onderhouden en beheren. Zij leveren fantastisch werk voor de mountainbikesport, want ze werken continue aan de routes en paden. Daarnaast moeten ze de financiering ervan ook zelf regelen. De NTFU is daarom blij met de support van Bosch eBike Systems voor het Trailfund. We kijken ernaar uit om samen de eerste drie projecten te ondersteunen”, zegt Troy Corsen, belangenbehartiger MTB bij de NTFU.
De eerste drie projecten die met steun van het Trailfund uitgevoerd worden, zijn naar verwachting in september klaar. “We zijn erg blij dat de sponsoring door het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund zo snel zijn vruchten afwerpt. Dankzij de vele vrijwilligers kunnen mountainbikers dit najaar al genieten van de nieuwe veilige paden. Dat betekent nog meer mogelijkheden om het plezier op de mountainbike en e-mountainbike te vergroten”, zegt Tamara Winograd, hoofd marketing en communicatie bij Bosch eBike Systems.
De mountainbikeroute van TWC Het Snelle Wiel is deze zomer het toneel voor een landelijke mountainbikewedstrijd voor jeugd. Om voor deze jonge fanatiekelingen én de vergevorderde mountainbiker voldoende aanbod te bieden, gaat de onderhoudsgroep met hulp van het Trailfund een rock garden, north shore- en boomwortelsectie bouwen.
De vrijwilligers van ATB Marum gebruiken het Trailfund om een droge-route-sectie aan te leggen. Een deel van de mountainbikeroute Marum dat langs de snelweg A7 loopt, is soms te nat om over te rijden. Daarom wil de onderhoudsgroep een nieuwe sectie van zo’n 1,5 kilometer langs het bestaande pad leggen. Zo kunnen mountainbikers de nieuwe snelle track in de zomer én winter rijden.
Mountainbikers weten de mountainbikeroute Anloo in Drenthe goed te vinden. Daardoor slijt de route uit en ontstaan er gaten en kuilen in de paden. FTC ’t Kamrad kan het Trailfund dus goed gebruiken om leemzand aan te schaffen. Daarmee willen ze de kuilen opvullen en de route weer verbeteren.
NTFU en Bosch eBike Systems stellen voor de tweede helft van 2022 opnieuw het Trailfund beschikbaar. Onderhoudsgroepen die een mountainbikeroute willen aanleggen, verbeteren of onderhouden kunnen via ntfu.nl een aanvraag indienen. Dat kan tot 15 november. Daarna wordt er een selectie gemaakt. In de aanvraag moet duidelijk zijn wat je precies wil aanleggen, bouwen of onderhouden. En het project moet haalbaar zijn, want uiteindelijk moeten mountainbikers er natuurlijk van kunnen profiteren.
Er kan en mag géén streep gezet worden door toertochten als Limburgs Mooiste, Mergelheuvelland 2-Daagse en de vele kleinschalige toertochten die door én voor fietsliefhebbers georganiseerd worden. De NTFU wil daarom een vuist maken.
Dagblad Trouw publiceerde 2 augustus een ingezonden brief met als onderwerp '
Nederland beschikt sinds een paar dagen over drie geheel vernieuwde en gerenoveerde MTB-routes: recent werden in Netersel (Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe) de herboren trails feestelijk geopend. De drie gerenoveerde routes zijn het resultaat van de eerste inzet van het
De toekomst van grote toertochten in Zuid-Limburg leek op het spel te staan, maar het plan van de gemeente Vaals om grote tochten op hun grondgebied te verbieden, is afgeketst. De NTFU verzette zich tegen dit omstreden voorstel.
NTFU clubs organiseren jaarlijks ruim 1100 toertochten die samenkomen op de toertochtkalender in Fietssport Magazine en via Fietssport.nl. Naast het enorme bereik van Fietssport magazine en Fietssport.nl, zorgen we door de kalender ook voor afstemming en coördinatie tussen de verschillende tochten. Organiseren jullie in 2024 (weer) een toertocht (of tochten) en wil je deze publiceren in de
Fietsen over kilometers lange dijken is een feest voor iedereen die van oer-Hollandse landschappen houdt. Maar hoe veilig voelen fietsers zich eigenlijk, als ze zo'n dijkweg delen met andere fietsers, wandelaars, autorijders, motorrijders en landbouwverkeer.
De Nederlandse Loterij draagt elk jaar ongeveer een kwart van de opbrengsten af aan het NOC*NSF en 77 sportbonden, waaronder de NTFU. Daarmee is het naast contributies, subsidies en sponsoring een belangrijke financiële duw in de rug.
Fietsen is populair! De afgelopen jaren kwamen meer dan 200.000 nieuwe sportieve fietsers bij. Aansluiten bij een vereniging was echter niet vanzelfsprekend. Toch zien we dat veel fietsers wel de behoefte hebben om in een groep te fietsen, en mooie kans voor jouw club dus! Waar liggen de kansen voor jouw vereniging? We geven met een aantal feiten en cijfers enkele suggesties.
Naast het ondersteunen van clubs, tochten en trailcrews en opleiden van wegkapiteins, behartigt de NTFU ook de belangen van wielrenners, mountainbikers en gravelbikers bij de politiek. In de aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen van 22 november vraagt NTFU met hulp van NOC*NSF bij politieke partijen meer aandacht te hebben voor ruimte voor de fietser.
Ondanks hoge inflatiecijfers gaan NTFU-leden in 2023 niet meer betalen voor hun fietsschadeverzekering, dat maakte verzekeringspartner Meijers bekend.