Naar schatting zijn er 60.500 fietsers (bron: Wielersportmonitor 2019) die niet lid zijn van een vereniging, maar dat wél graag willen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Zeker nu fietsen steeds populairder wordt. Maar, hoe maak je hen enthousiast om lid te worden? De NTFU helpt je hierbij tijdens de actie ‘Welkom op de Club’. In maart en april kunnen potentiële leden kennismaken met het fietsen bij een club. Doet jouw vereniging ook mee?
In 2021 ontvingen meer dan 100 clubs aanmeldingen van potentiële leden om eens mee te fietsen met de club tijdens de eerste editie van de ledenwerfactie. Daar wil jouw club toch ook van profiteren?
Je kiest zelf wanneer je vereniging potentiële leden mee laat rijden: bijvoorbeeld op een doordeweekse clubrit of juist met een speciale kennismakingsrit. Vraag je leden allemaal één introducé mee te nemen, zoals een vriend(in), familielid of collega of nodig fietsers uit de regio uit via een bericht in de lokale krant.
Fietsers melden zich via jouw Fietssport clubpagina aan voor de proefrit(ten) van jouw vereniging. Op die manier zijn zij direct aangemeld als introducélid en dus ook terug te vinden op je ledenlijst. Dat scheelt jou weer een aantal administratieve handelingen. Introducéleden zijn tijdens de actie niet 4 weken, maar 6 weken verzekerd onder de introducéverzekering.
Heeft je club nog geen Fietssport clubpagina? Maak deze dan hier aan!
Uiteraard kun je rekenen op de support van de NTFU. Je krijgt van ons:
Uiteraard zet de NTFU zich ook in om zoveel als mogelijk fietsers te bereiken. Dat doen we door:
Om de ledenwerfactie tot een succes te maken, verwachten we van jouw vereniging ook een aantal zaken:
Om de ingezette communicatie en de activiteiten zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen hanteren we de volgende planning:
Wil jouw vereniging groeien? Bijvoorbeeld omdat het ledenaantal terugloopt? Of omdat je een nieuwe vereniging bent die een goede start wilt maken? Meld je dan hier aan en doe mee! Alleen verenigingen die zich aanmelden zullen mee worden genomen in de social media campagne van Fietssport.
Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan via verenigingen@ntfu.nl contact op met Luuk, Caroline en Jos.
Wielersportbond NTFU en Bosch eBike Systems kennen de eerste ronde van het Trailfund toe aan drie mountainbikeroutes: Netersel (Noord-Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe). Het Trailfund wordt uitgereikt aan de vrijwilligers van ATB Marum, TWC Het Snelle Wiel uit Bladel en FTC ’t Kamrad uit Assen.
De NTFU, Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en NOC*NSF roepen gemeentebesturen op de loketten te openen, het gesprek met organisatoren aan te gaan en toertochten weer mogelijk te maken. Dat naar aanleiding van signalen dat het organisatoren niet altijd lukt toestemming van de gemeente te krijgen. Om zoveel als mogelijk gemeenten te bereiken, verspreidt Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) de oproep onder alle gemeenten.
Deze zomer hebben we af en toe te maken met tropische temperaturen. Heerlijk toch? Voor een dagje strand wel. Als je wil fietsen in deze hitte, moet je je goed voorbereiden!
Op 11 juni was de jaarlijkse Unieraadsvergadering op Papendal. De Unieraad bestaat uit 25 vrijwillige afgevaardigden namens de verenigingen en 4 afgevaardigden namens de individuele leden. Zij geven tijdens de vergadering goedkeuring aan het beleid van het hoofdbestuur en uniebureau van de NTFU.
Vorig jaar startte de Vledderse race- en mountainbikeclub FietsZe met de aanleg van een 55 km lange mountainbikeroute rondom het Drentse dorp. Nu staat deze route onder druk. Gelukkig is voorzitter Pieter Bosma strijdbaar: “Wij geven niet op.”
De Fietsersbond gaat actie voeren om onnodige paaltjes op het fietspad te laten verwijderen. Het zorgt nog te vaak voor valpartijen met ernstig letsel. De NTFU vindt dit een goed idee. Er belanden namelijk steeds meer fietsers op de Spoedeisende Hulp. Hoe zit dat met wielrenners? De NTFU dook in de cijfers van VeiligheidNL – dat het aantal verkeersslachtoffers op de Spoedeisende Hulp bijhoudt.
Na een succesvolle samenwerking, hebben de NTFU en Cyql de overeenkomst met nog eens drie jaar verlengd. Verenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten maken daarom ook de komende drie jaar kosteloos gebruik van de Cyql-app.
Zaterdag 1 en zondag 2 juli gaat de Afsluitdijk eenmalig open voor fietsers en wandelaars. Beide dagen kun je over het fonkelnieuwe fietspad langs de Waddenzee zoeven. Hét moment voor het roemruchte Rondje IJsselmeer, want daarna gaat 'ie weer dicht.
De Spaanse regio Catalonië is een hotspot voor sportieve fietsers. Wielrenners, mountainbikers en (steeds meer) gravelbikers komen in deze zonovergoten regio volop aan hun trekken. Niet verwonderlijk dus dat het Catalaans Bureau voor Toerisme een samenwerking aangaat met Fietssport. Het doel: laten zien dat Catalonië behalve Barcelona, de Costa Brava, Girona, mooie stranden, tapas en sangria ook duizenden kilometers aan wielren-, mountainbike- en gravelroutes in huis heeft.
De NTFU krijgt steeds vaker berichten van wielerclubs die een boete krijgen voor illegaal gebruik van foto’s. De kosten lopen op van tot een paar honderd tot duizenden euro. Hoe los je dit op?