Na een succesvolle samenwerking, hebben de NTFU en Cyql de overeenkomst met nog eens drie jaar verlengd. Verenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten maken daarom ook de komende drie jaar kosteloos gebruik van de Cyql-app.
Wouter Slotegraaf, co-founder van Cyql, is blij met de verlenging: "We zijn bijzonder blij en nog steeds vereerd dat we ook de komende drie jaar alle bij NTFU aangesloten fietsclubs mogen ondersteunen. Deze verlenging bevestigt niet alleen de waarde van ons platform voor de fietsgemeenschap maar stimuleert ons ook om onze digitale platform voortdurend te optimaliseren en te verbeteren."
Samen fietsen, dat is waar de NTFU voor staat. De Cyql-app maakt het eenvoudiger om samen ritten te plannen. Zie je via een WhatsApp groep al snel door de bomen het bos niet meer. Via de Cyql-app heb je alle gegevens over een rit altijd bij de hand. Zo weet je eenvoudig wie er meefietsen, welke route er wordt gefietst (inclusief GPX), welke snelheid er wordt gereden en hoe laat en waar er wordt vertrokken. Ideaal dus voor toerverenigingen om hun clubritten te plannen. Een clubomgeving beheren gaat eenvoudig met het uitgebreide Cyql dashboard. Naast clubritten kunnen clubleden ook eigen ritten initiëren, zo verhoog je eenvoudig de cohesie binnen de vereniging.
Nadat de samenwerking drie jaar geleden tot stand kwam, zijn meer dan 250 NTFU verenigingen met de Cyql app aan de slag gegaan. Dat geeft mooi weer dat de app goed aansluit bij de behoefte van de fietsverenigingen. NTFU verenigingen waren in de afgelopen drie jaar goed voor maar liefst 18.000 gebruikers die samen 60.000 fietsritten via Cyql hebben gepland.
“Binnen de NTFU fietsen we mét elkaar. De Cyql-app sluit daar perfect bij aan. We zijn daarom zeer verheugd dat we deze mooie dienst voor nog eens 3 jaar kunnen aanbieden richting de verenigingen.” aldus Arjan de Vries, Directeur van de NTFU. Waar een los abonnement op Cyql 29,95 per maand kost, is Cyql onderdeel van het collectieve dienstenpakket waar verenigingen gratis gebruik van maken als zij lid zijn bij de bond.
Maakt je vereniging nog geen gebruik van de Cyql app? Lees hier meer over de mogelijkheden en meldt je vereniging hier aan. Heb je andere vragen? Team verenigingsondersteuning staat voor je klaar via verenigingen@ntfu.nl.
Per 25 september 2021 gaan er een aantal versoepelingen rondom de coronamaatregelen van kracht. Zo vervalt bijvoorbeeld de 1,5 meter maatregel en zijn grootschalige evenementen weer mogelijk. De versoepelingen hebben enkele gevolgen voor de fietssport en het verenigingsleven, we sommen ze voor je op in het onderstaande stuk
De ruimte om te sporten, bewegen en ontspannen staat in heel Nederland onder druk. Uit onderzoek dat de ANWB liet uitvoeren wordt duidelijk dat we steeds minder groen om ons heen hebben. En dit wordt alleen maar minder door de groeiende bevolking en toename van het toerisme.
In juni kwam mountainbikend Europa bij elkaar in Italië. Tijdens de IMBA Europe Summit wisselden routebouwers, vrijwilligers en mountainbikers drie dagen lang ideeën uit hoe we onze mountainbikesport toekomstbestendig kunnen maken. Ook de NTFU was aanwezig. Troy Corsen vertelt wat hij uit Val di Sole meenam voor het mountainbiken in Nederland.
Wielersportbond NTFU merkt dat mountainbikeroutes onder druk komen te staan. Tegenstanders van de routes voeren steeds vaker een juridische strijd. Daarmee willen ze voorkomen dat nieuwe mountainbikeroutes worden aangelegd of bestaande routes gesloten worden. In Twente luidt nu ook de politiek de noodklok: organisaties moeten met elkaar praten, geen strijd voeren, vindt de CDA-fractie. Dat vindt ook de NTFU, die zelf regelmatig met onderhoudsgroepen, terreineigenaren, natuurbeheerders en routebureaus aan tafel zit.
Sinds 28 november gelden er weer strengere coronamaatregelen. Zo zijn de 1,5 meter afstand en het mondmasker weer verplicht en is publiek niet toegestaan. Dat betekent dat je als organisator ook maatregelen moet nemen om bijvoorbeeld drukte te verminderen. Hoe doe je dit?
Voor miljoenen Nederlanders is het vanwege de lockdown niet mogelijk om te sporten op hun vaste locatie of trainingstijdstip. Gelukkig zijn er mogelijkheden om toch in beweging te blijven. In dit artikel geven we informatie hoe je op een verantwoorde manier kan blijven bewegen en zo de kans op blessures verkleint als de sport weer helemaal open gaat. Door op een verantwoorde manier te blijven sporten en of bewegen blijf je fit en vitaal. Iets wat juist in deze tijd zo belangrijk is.
De wielervereniging is al jaar en dag een belangrijke pijler voor de fietssport. Daarom zetten we bij de NTFU in 2024 weer mooie stappen in de ontwikkeling van onze producten en diensten, speciaal voor clubs, trailcrews en bestuursleden. Met als doel: hun taak zo eenvoudig mogelijk te maken. Persoonlijk contact en een-op-een begeleiding van vrijwilligers vinden we daarbij belangrijk.
Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente is cruciaal voor het sportbeleid. Van de ruim twee miljard euro die overheid jaarlijks uitgeeft aan sport, komt 1,5 miljard van de gemeenten. Als sport- en beweegsector gaan we voor een prominente plek op de politieke agenda. Elke geïnvesteerde euro in sport en bewegen levert namelijk minimaal 2,5 euro aan maatschappelijk rendement op. Investeren in sport en bewegen is dus investeren in een gezonde en energieke gemeente.
Na een succesvolle eerste editie in het voorjaar, biedt de NTFU eind september opnieuw de Week van de Wielervereniging aan. In deze week staat het versterken van verenigingen centraal. Bestuursleden van wielerverenigingen kunnen zes interessante workshops volgen.
Tochtorganisaties worstelen met steeds ingewikkeldere regels en procedures. Om te voorkomen dat ze afhaken, lobbyen KWbN en NTFU voor eenvoudigere regels. Dat dat mogelijk is, bewijst de gemeente Land van Cuijk. Daar zijn tochten met maximaal 1.500 deelnemers sinds 1 juli vergunnings- en meldingsvrij.