Na een succesvolle samenwerking, hebben de NTFU en Cyql de overeenkomst met nog eens drie jaar verlengd. Verenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten maken daarom ook de komende drie jaar kosteloos gebruik van de Cyql-app.
Wouter Slotegraaf, co-founder van Cyql, is blij met de verlenging: "We zijn bijzonder blij en nog steeds vereerd dat we ook de komende drie jaar alle bij NTFU aangesloten fietsclubs mogen ondersteunen. Deze verlenging bevestigt niet alleen de waarde van ons platform voor de fietsgemeenschap maar stimuleert ons ook om onze digitale platform voortdurend te optimaliseren en te verbeteren."
Samen fietsen, dat is waar de NTFU voor staat. De Cyql-app maakt het eenvoudiger om samen ritten te plannen. Zie je via een WhatsApp groep al snel door de bomen het bos niet meer. Via de Cyql-app heb je alle gegevens over een rit altijd bij de hand. Zo weet je eenvoudig wie er meefietsen, welke route er wordt gefietst (inclusief GPX), welke snelheid er wordt gereden en hoe laat en waar er wordt vertrokken. Ideaal dus voor toerverenigingen om hun clubritten te plannen. Een clubomgeving beheren gaat eenvoudig met het uitgebreide Cyql dashboard. Naast clubritten kunnen clubleden ook eigen ritten initiëren, zo verhoog je eenvoudig de cohesie binnen de vereniging.
Nadat de samenwerking drie jaar geleden tot stand kwam, zijn meer dan 250 NTFU verenigingen met de Cyql app aan de slag gegaan. Dat geeft mooi weer dat de app goed aansluit bij de behoefte van de fietsverenigingen. NTFU verenigingen waren in de afgelopen drie jaar goed voor maar liefst 18.000 gebruikers die samen 60.000 fietsritten via Cyql hebben gepland.
“Binnen de NTFU fietsen we mét elkaar. De Cyql-app sluit daar perfect bij aan. We zijn daarom zeer verheugd dat we deze mooie dienst voor nog eens 3 jaar kunnen aanbieden richting de verenigingen.” aldus Arjan de Vries, Directeur van de NTFU. Waar een los abonnement op Cyql 29,95 per maand kost, is Cyql onderdeel van het collectieve dienstenpakket waar verenigingen gratis gebruik van maken als zij lid zijn bij de bond.
Maakt je vereniging nog geen gebruik van de Cyql app? Lees hier meer over de mogelijkheden en meldt je vereniging hier aan. Heb je andere vragen? Team verenigingsondersteuning staat voor je klaar via verenigingen@ntfu.nl.
De NTFU heeft in een brief de gemeente Vaals opgeroepen om maandag 19 februari niet in te stemmen met het voorstel om grote toertochten te verbieden. Toertochten zijn juist de oplossing om drukte tegen te gaan en niet het probleem, vindt de NTFU.
De fietssport is er voor iedereen: fietsen is wat ons verbindt. Toch voelt niet elke wielersporters zich welkom in de sport. Zo worden fietsers met een maatje meer niet door iedereen serieus genomen. Net als mensen met een goedkope fiets en kleding.
Hoe ontwikkel je een beleidsplan dat de behoeften van leden weerspiegelt en verenigingsbreed gedragen wordt? TC de Pedaleurs Malden nam haar kernwaarden in overweging en stelde in overleg met haar leden een nieuwe toekomstvisie op.
Om veiliger en beter georganiseerd als groep te fietsen, volg je de cursus Wegkapitein. Dat kan vanaf acht deelnemers. Niet elke vereniging heeft voldoende deelnemers. In Zeeland besluiten de clubs daarom samen de cursus te volgen. Extra voordeel: het ROVZ subsidieert de cursus.
Deze zomer wordt er veel aan het spoor gewerkt. Dat betekent extra reistijd of vervangend vervoer. Fietsers die tegen problemen aanlopen, kunnen zich melden bij de NTFU, Fietsersbond, Fietsplatform en Rover.
Op 1 juli 2021 ging de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) van kracht. De afgelopen maanden bereidden we de NTFU-verenigingen al voor op deze nieuwe wet met
De NTFU vroeg 700 gravelbikers het (houthakkers)hemd van het lijf. Lezers van Fietssport, Velozine en Fiets vertelden wat voor type gravelbiker ze zijn, wat zij zo leuk vinden aan gravelbiken en welke fietsen en merken ze rijden.
Wielersportbond NTFU en Ekoï gaan tot minstens 2025 samenwerken. Het Franse merk is sinds 2001 actief op de internationale markt voor fiets gerelateerde producten en heeft zich opgewerkt tot een toonaangevende speler. Via de samenwerking met de NTFU geeft Ekoï extra aandacht voor de Nederlandse fietsers.
We fietsen niet alleen méér, we doen dat ook op steeds meer verschillende soorten fietsen. Denk aan elektrische fietsen, hybride fietsen, speed pedelecs, racefietsen en gravelbikes. Dat is positief, maar het zorgt ook voor overlast en onveilige situaties. Veel fietspaden zijn niet berekend op de toenemende drukte en snelheidsverschillen. De overheid kan daar wat aan doen. Om ze daar op te wijzen, heeft Koepelorganisatie Fietsplatform met de NTFU, ANWB en Fietsersbond tien verbeterpunten naar alle Provincies gestuurd.
In sportkantines en op het buitenterras is een vaste zitplaats verplicht en horeca – ook van sportaccommodaties – moet om 20.00 uur sluiten. Daarnaast is het advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand te houden. Dat zijn de aanvullende maatregelen die sinds 13 november gelden. De maatregelen gelden tot in ieder geval 3 december.