Jouw club in de schijnwerpers op Fietssport

Fietssport is sinds 2016 het platform van de NTFU voor wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. Via Fietssport Magazine, Fietssport.nl en de Fietssport app vinden fietsers aanbod van verenigingen zoals toertochten, routes en clubritten. Daarnaast vinden leden tal van voordelen via Fietssport. We leggen uit hoe jouw club en jullie leden het beste uit Fietssport halen.

Fietssport is sinds 2016 het platform van de NTFU voor wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. Via Fietssport Magazine, Fietssport.nl en de Fietssport app vinden fietsers aanbod van verenigingen zoals toertochten, routes en clubritten. Daarnaast vinden leden tal van voordelen via Fietssport. We leggen uit hoe jouw club en jullie leden het beste uit Fietssport halen.

Voordeel voor fietsers

NTFU-leden kunnen via Fietssport.nl een gratis profiel aanmaken. In het profiel staat een persoonlijke Scan + Go code waarmee zij korting krijgen op NTFU-toertochten. Daarnaast kunnen zij hun persoonlijke gegevens beheren, extra dekking aanvragen of gebruik maken van aanbiedingen van partners zoals JOIN of Bkool. In geval van schade aan de fiets, kunnen fietsers het schadeformulier ook invullen via Fietssport.

Voordeel voor clubs

Fietssport heeft inmiddels een flink bereik opgebouwd onder wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. De site wordt jaarlijks 1,5 miljoen keer bezocht, de app is ruim 45.000 keer gedownload en de online kalender wordt ruim 2 miljoen keer geraadpleegd. Wij doen ons best om jouw toertochten, routes en club zo goed mogelijk te promoten bij zoveel mogelijk fietsers, maar daar hebben we jou hulp bij nodig.

Maak een clubpagina

Om te zorgen dat jullie club gevonden wordt door potentiële leden, maak je een clubpagina via NTFU.nl. Vul hier je contactgegevens, informatie over jullie ritten en korte beschrijving van jouw club in. Voeg tenslotte nog wat leuke foto’s toe en je bent klaar om nieuwe leden te ontvangen. Zij kunnen zich via jullie pagina op Fietssport direct aanmelden voor een kenningsmakingsrit door op de knop ‘fiets een keer mee’ te klikken. Nadat de geïnteresseerde fietsers het formulier heeft ingevuld, is hij/zij direct aangemeld voor de introducéverzekering van de NTFU. De secretaris van de vereniging krijgt het verzoek binnen via de mail, zodat je direct kunt afstemmen wanneer iemand welkom is.

Vul jouw toertochtpagina

De toertochtkalender op Fietssport is de grootste en meest complete van Nederland. De kalender wordt jaarlijks ruim 2 miljoen keer geraadpleegd en wordt via provincies en fietsmedia verspreid. Met zo’n 1.000 andere tochten op de kalender is de concurrentie groot. Het is dus belangrijk dat je laat zien waarom fietsers zich juist voor jouw tocht moeten inschrijven. Schrijf daarom een pakkende tekst over de route, beschrijf de sfeer en vertel iets over de verzorging of andere voordelen voor deelnemers. Voeg tenslotte ook nog mooie foto’s van de route toe zodat potentiële deelnemers alvast in de stemming komen.  

Bekijk onze tips voor het schrijven van een tekst hier.

Vermeld Fietssport in jullie communicatie

Waar fietsers voorheen hun toertocht uitzochten via NTFU.nl, gebeurt dat tegenwoordig op Fietssport.nl. Daar vinden ze niet alleen de kalender, maar daar kunnen zij zich ook aanmelden voor een kennismakingsrit bij jouw club of een route van de vereniging downloaden. Het is dus belangrijk dat je fietsers via jouw site, nieuwsbrief en social media op de hoogte brengt van Fietssport. Wij geven je een aantal tips:

  1. Korting: vermeld dat NTFU- en Fietssport-leden korting krijgen op de inschrijving voor jouw toertocht.
  2. Informatie en inschrijven: verwijs fietsers voor meer informatie naar jouw toertochtpagina op Fietssport.nl. Maak je gebruik van ons voorinschrijfsysteem? Dan kunnen fietsers zich daar ook snel en eenvoudig inschrijven. 
  3. Toertochten op jouw site: vind je het leuk om (een selectie van) toertochten op je eigen site te plaatsen? Maak dan gebruik van de Fietssport kalenderwidget.  
  4. Promotiemateriaal: maak gebruik van onze gratis promotiematerialen. Op diverse uitleenlocaties in het land kun je een startboog, beachflags en andere materialen kosteloos lenen. Zo kleed je jouw evenement extra leuk aan en help je Fietssport te groeien. 

Meesterknecht 

We begrijpen het als je het moeilijk vindt mooie foto’s te maken of een pakkende tekst te schrijven. Daarom helpt de NTFU clubs met de promotie van verenigingen en toertochten, wij zijn als het ware jouw meesterknecht. Jaarlijks lichten we 400 evenementen uit via onze app, social media en nieuwsbrieven. Ook helpen we ieder seizoen 25 tochten met fotografie en video. Ben je benieuwd wat we voor jouw club kunnen betekenen? Informeer dan naar de mogelijkheden via verenigingen@ntfu.nl

Misschien ook interessant...

Afsluitdijk

Op 1 en 2 juli gaat de Afsluitdijk eenmalig open voor fietsers

Zaterdag 1 en zondag 2 juli gaat de Afsluitdijk eenmalig open voor fietsers en wandelaars. Beide dagen kun je over het fonkelnieuwe fietspad langs de Waddenzee zoeven. Hét moment voor het roemruchte Rondje IJsselmeer, want daarna gaat 'ie weer dicht.

Toertochten

50 Brabantse toertochten verzekerd van support van ZLM Verzekeringen

Wielersportbond NTFU en ZLM Verzekeringen gaan circa 50 toertochten voor wielrenners, mountainbikers en gravelbikers in Noord-Brabant extra ondersteunen. Ze krijgen aankleding voor de start- en finishlocatie, online promotie en een sponsorbudget. Zo kunnen vrijwilligers hun tocht nóg beter organiseren en doen meer mensen met plezier mee aan de tocht.

NTFU, Verenigingen

NTFU en Cyql verlengen samenwerking voor 3 jaar

Na een succesvolle samenwerking, hebben de NTFU en Cyql de overeenkomst met nog eens drie jaar verlengd. Verenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten maken daarom ook de komende drie jaar kosteloos gebruik van de Cyql-app.

Kleurcode

NTFU legt met video nieuwe kleurcodes voor MTB-routes uit

Om mountainbikeroutes veiliger te maken, rolt wielersportbond NTFU een kleurensysteem uit. Net als op de skipistes, geeft elke kleur de moeilijkheidsgraad van de route aan. Groen is makkelijk, blauw gemiddeld, rood moeilijk en zwart zeer moeilijk. De kleurcode herken je aan een nieuw bordje dat onder de routepijl hangt. Om te laten zien wat er technisch van je gevraagd wordt bij elk niveau en hoe het kleurensysteem precies werkt, heeft de NTFU een video gemaakt.

6x tips om je vrijwilligers te bedanken

Als club is het belangrijk om jouw vrijwilligers te bedanken. Hierdoor uit je je waardering voor hun harde werk! Wij geven 6 tips.

Staatssecretaris vraagt VSG vereenvoudiging vergunningsprocedure te onderzoeken

Staatssecretaris van Sport – Paul Blokhuis – heeft Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) gevraagd met gemeenten te kijken hoe de vergunningsprocedure voor sportevenementen eenvoudiger kan. Deze boodschap van de staatssecretaris is een mooi resultaat van onze lobby voor vereenvoudiging voor tochtorganisatoren en vermindering van de administratieve lasten.

Belangenbehartiging

Ruimte geven aan sport

Hoe borgen we voldoende en kwalitatief goede sportruimte? In het kader van het sportakkoord is onderzoek gedaan naar maatregelen en oplossingen. NOC*NSF heeft mede namens de NTFU - de opgaven en kansen in kaart gebracht.  

Dijkwegen

Hoe veilig vinden fietsers het op dijkwegen

Fietsen over kilometers lange dijken is een feest voor iedereen die van oer-Hollandse landschappen houdt. Maar hoe veilig voelen fietsers zich eigenlijk, als ze zo'n dijkweg delen met andere fietsers, wandelaars, autorijders, motorrijders en landbouwverkeer. 

De Nederlandse Loterij steunt de fietssport

De Nederlandse Loterij draagt elk jaar ongeveer een kwart van de opbrengsten af aan het NOC*NSF en 77 sportbonden, waaronder de NTFU. Daarmee is het naast contributies, subsidies en sponsoring een belangrijke financiële duw in de rug.

Top 10 Recreatief fietsen

Tien aanbevelingen voor Provincies om de fietser meer ruimte te geven

We fietsen niet alleen méér, we doen dat ook op steeds meer verschillende soorten fietsen. Denk aan elektrische fietsen, hybride fietsen, speed pedelecs, racefietsen en gravelbikes. Dat is positief, maar het zorgt ook voor overlast en onveilige situaties. Veel fietspaden zijn niet berekend op de toenemende drukte en snelheidsverschillen. De overheid kan daar wat aan doen. Om ze daar op te wijzen, heeft Koepelorganisatie Fietsplatform met de NTFU, ANWB en Fietsersbond tien verbeterpunten naar alle Provincies gestuurd.