Fietssport is sinds 2016 het platform van de NTFU voor wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. Via Fietssport Magazine, Fietssport.nl en de Fietssport app vinden fietsers aanbod van verenigingen zoals toertochten, routes en clubritten. Daarnaast vinden leden tal van voordelen via Fietssport. We leggen uit hoe jouw club en jullie leden het beste uit Fietssport halen.
Fietssport is sinds 2016 het platform van de NTFU voor wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. Via Fietssport Magazine, Fietssport.nl en de Fietssport app vinden fietsers aanbod van verenigingen zoals toertochten, routes en clubritten. Daarnaast vinden leden tal van voordelen via Fietssport. We leggen uit hoe jouw club en jullie leden het beste uit Fietssport halen.
NTFU-leden kunnen via Fietssport.nl een gratis profiel aanmaken. In het profiel staat een persoonlijke Scan + Go code waarmee zij korting krijgen op NTFU-toertochten. Daarnaast kunnen zij hun persoonlijke gegevens beheren, extra dekking aanvragen of gebruik maken van aanbiedingen van partners zoals JOIN of Bkool. In geval van schade aan de fiets, kunnen fietsers het schadeformulier ook invullen via Fietssport.
Fietssport heeft inmiddels een flink bereik opgebouwd onder wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. De site wordt jaarlijks 1,5 miljoen keer bezocht, de app is ruim 45.000 keer gedownload en de online kalender wordt ruim 2 miljoen keer geraadpleegd. Wij doen ons best om jouw toertochten, routes en club zo goed mogelijk te promoten bij zoveel mogelijk fietsers, maar daar hebben we jou hulp bij nodig.
Om te zorgen dat jullie club gevonden wordt door potentiële leden, maak je een clubpagina via NTFU.nl. Vul hier je contactgegevens, informatie over jullie ritten en korte beschrijving van jouw club in. Voeg tenslotte nog wat leuke foto’s toe en je bent klaar om nieuwe leden te ontvangen. Zij kunnen zich via jullie pagina op Fietssport direct aanmelden voor een kenningsmakingsrit door op de knop ‘fiets een keer mee’ te klikken. Nadat de geïnteresseerde fietsers het formulier heeft ingevuld, is hij/zij direct aangemeld voor de introducéverzekering van de NTFU. De secretaris van de vereniging krijgt het verzoek binnen via de mail, zodat je direct kunt afstemmen wanneer iemand welkom is.
De toertochtkalender op Fietssport is de grootste en meest complete van Nederland. De kalender wordt jaarlijks ruim 2 miljoen keer geraadpleegd en wordt via provincies en fietsmedia verspreid. Met zo’n 1.000 andere tochten op de kalender is de concurrentie groot. Het is dus belangrijk dat je laat zien waarom fietsers zich juist voor jouw tocht moeten inschrijven. Schrijf daarom een pakkende tekst over de route, beschrijf de sfeer en vertel iets over de verzorging of andere voordelen voor deelnemers. Voeg tenslotte ook nog mooie foto’s van de route toe zodat potentiële deelnemers alvast in de stemming komen.
Bekijk onze tips voor het schrijven van een tekst hier.
Waar fietsers voorheen hun toertocht uitzochten via NTFU.nl, gebeurt dat tegenwoordig op Fietssport.nl. Daar vinden ze niet alleen de kalender, maar daar kunnen zij zich ook aanmelden voor een kennismakingsrit bij jouw club of een route van de vereniging downloaden. Het is dus belangrijk dat je fietsers via jouw site, nieuwsbrief en social media op de hoogte brengt van Fietssport. Wij geven je een aantal tips:
We begrijpen het als je het moeilijk vindt mooie foto’s te maken of een pakkende tekst te schrijven. Daarom helpt de NTFU clubs met de promotie van verenigingen en toertochten, wij zijn als het ware jouw meesterknecht. Jaarlijks lichten we 400 evenementen uit via onze app, social media en nieuwsbrieven. Ook helpen we ieder seizoen 25 tochten met fotografie en video. Ben je benieuwd wat we voor jouw club kunnen betekenen? Informeer dan naar de mogelijkheden via verenigingen@ntfu.nl.
Deze zomer hebben we af en toe te maken met tropische temperaturen. Heerlijk toch? Voor een dagje strand wel. Als je wil fietsen in deze hitte, moet je je goed voorbereiden!
Hoe borgen we voldoende en kwalitatief goede sportruimte? In het kader van het sportakkoord is onderzoek gedaan naar maatregelen en oplossingen. NOC*NSF heeft mede namens de NTFU - de opgaven en kansen in kaart gebracht.
In september 2021 lanceerde de NTFU de Cycl app. Met de Cyql app kunnen clubs eenvoudig gezamenlijke ritten plannen en met elkaar delen. Via Cyql vind je praktische informatie over een rit op een centrale en overzichtelijke plek. Naast de vele positieve geluiden vanuit de verenigingen, is er ook goed geluisterd naar de feedback van de clubs. In de afgelopen maanden is er dan ook hard gewerkt aan een aantal updates die de app nog completer moeten maken.
Discriminatie, (seksuele) intimidatie, pesten en agressie zijn helaas zaken die ook in de sport voorkomen. Het is belangrijk dat personen die te maken krijgen met bovenstaande zaken ergens terecht kunnen. De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is daarom een belangrijke schakel in een sportvereniging; het geeft sporters de kans om melding te maken van onveilige situaties en ongewenst gedrag en steun te zoeken.
Voor miljoenen Nederlanders is het vanwege de lockdown niet mogelijk om te sporten op hun vaste locatie of trainingstijdstip. Gelukkig zijn er mogelijkheden om toch in beweging te blijven. In dit artikel geven we informatie hoe je op een verantwoorde manier kan blijven bewegen en zo de kans op blessures verkleint als de sport weer helemaal open gaat. Door op een verantwoorde manier te blijven sporten en of bewegen blijf je fit en vitaal. Iets wat juist in deze tijd zo belangrijk is.
Soms gebeuren er dingen op de sportvereniging die niet door de beugel kunnen. Wangedrag op de vereniging of bij een toertocht dient uiteraard aangepakt te worden. In de sportsector bestaat daarom het zogenaamde ‘Tuchtrecht’.
De eerste Brabantse Strade Bianche werd al georganiseerd toen de meeste fietsers bij gravel nog aan tennis dachten. “In 2015 zette Wielerclub Mill een tocht uit voor racefietsers die grotendeels over kiezelstroken, zandpaden en oude binnenwegen liep. Hiermee is onze Strade waarschijnlijk de oudste graveltocht van Nederland. Door het overweldigende succes van de laatste editie is het einde nog lang niet in zicht.”
Bij
Bosch eBike Systems treedt op als projectsponsor voor wielersportbond NTFU voor de ontwikkeling van MTB-routes in Nederland. Daar zetten zo’n 2.750 vrijwilligers zich in om MTB-routes aan te leggen. De financiering van de aanleg en het onderhoud van die routes moeten zij zelf regelen. Met het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund geven beide organisaties deze vrijwilligers een financieel duwtje in de rug.
In het voorjaar laait de discussie over de drukte op het fietspad weer op. Daar wil de Alliantie Samen Fietsen iets aan doen, want vaak is die onnodig en onterecht. De organisaties geven daarom een fietsfeestje op 13 april én roepen fietsers op met complimenten te strooien.