Jouw club in de schijnwerpers op Fietssport

Fietssport is sinds 2016 het platform van de NTFU voor wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. Via Fietssport Magazine, Fietssport.nl en de Fietssport app vinden fietsers aanbod van verenigingen zoals toertochten, routes en clubritten. Daarnaast vinden leden tal van voordelen via Fietssport. We leggen uit hoe jouw club en jullie leden het beste uit Fietssport halen.

Fietssport is sinds 2016 het platform van de NTFU voor wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. Via Fietssport Magazine, Fietssport.nl en de Fietssport app vinden fietsers aanbod van verenigingen zoals toertochten, routes en clubritten. Daarnaast vinden leden tal van voordelen via Fietssport. We leggen uit hoe jouw club en jullie leden het beste uit Fietssport halen.

Voordeel voor fietsers

NTFU-leden kunnen via Fietssport.nl een gratis profiel aanmaken. In het profiel staat een persoonlijke Scan + Go code waarmee zij korting krijgen op NTFU-toertochten. Daarnaast kunnen zij hun persoonlijke gegevens beheren, extra dekking aanvragen of gebruik maken van aanbiedingen van partners zoals JOIN of Bkool. In geval van schade aan de fiets, kunnen fietsers het schadeformulier ook invullen via Fietssport.

Voordeel voor clubs

Fietssport heeft inmiddels een flink bereik opgebouwd onder wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. De site wordt jaarlijks 1,5 miljoen keer bezocht, de app is ruim 45.000 keer gedownload en de online kalender wordt ruim 2 miljoen keer geraadpleegd. Wij doen ons best om jouw toertochten, routes en club zo goed mogelijk te promoten bij zoveel mogelijk fietsers, maar daar hebben we jou hulp bij nodig.

Maak een clubpagina

Om te zorgen dat jullie club gevonden wordt door potentiële leden, maak je een clubpagina via NTFU.nl. Vul hier je contactgegevens, informatie over jullie ritten en korte beschrijving van jouw club in. Voeg tenslotte nog wat leuke foto’s toe en je bent klaar om nieuwe leden te ontvangen. Zij kunnen zich via jullie pagina op Fietssport direct aanmelden voor een kenningsmakingsrit door op de knop ‘fiets een keer mee’ te klikken. Nadat de geïnteresseerde fietsers het formulier heeft ingevuld, is hij/zij direct aangemeld voor de introducéverzekering van de NTFU. De secretaris van de vereniging krijgt het verzoek binnen via de mail, zodat je direct kunt afstemmen wanneer iemand welkom is.

Vul jouw toertochtpagina

De toertochtkalender op Fietssport is de grootste en meest complete van Nederland. De kalender wordt jaarlijks ruim 2 miljoen keer geraadpleegd en wordt via provincies en fietsmedia verspreid. Met zo’n 1.000 andere tochten op de kalender is de concurrentie groot. Het is dus belangrijk dat je laat zien waarom fietsers zich juist voor jouw tocht moeten inschrijven. Schrijf daarom een pakkende tekst over de route, beschrijf de sfeer en vertel iets over de verzorging of andere voordelen voor deelnemers. Voeg tenslotte ook nog mooie foto’s van de route toe zodat potentiële deelnemers alvast in de stemming komen.  

Bekijk onze tips voor het schrijven van een tekst hier.

Vermeld Fietssport in jullie communicatie

Waar fietsers voorheen hun toertocht uitzochten via NTFU.nl, gebeurt dat tegenwoordig op Fietssport.nl. Daar vinden ze niet alleen de kalender, maar daar kunnen zij zich ook aanmelden voor een kennismakingsrit bij jouw club of een route van de vereniging downloaden. Het is dus belangrijk dat je fietsers via jouw site, nieuwsbrief en social media op de hoogte brengt van Fietssport. Wij geven je een aantal tips:

  1. Korting: vermeld dat NTFU- en Fietssport-leden korting krijgen op de inschrijving voor jouw toertocht.
  2. Informatie en inschrijven: verwijs fietsers voor meer informatie naar jouw toertochtpagina op Fietssport.nl. Maak je gebruik van ons voorinschrijfsysteem? Dan kunnen fietsers zich daar ook snel en eenvoudig inschrijven. 
  3. Toertochten op jouw site: vind je het leuk om (een selectie van) toertochten op je eigen site te plaatsen? Maak dan gebruik van de Fietssport kalenderwidget.  
  4. Promotiemateriaal: maak gebruik van onze gratis promotiematerialen. Op diverse uitleenlocaties in het land kun je een startboog, beachflags en andere materialen kosteloos lenen. Zo kleed je jouw evenement extra leuk aan en help je Fietssport te groeien. 

Meesterknecht 

We begrijpen het als je het moeilijk vindt mooie foto’s te maken of een pakkende tekst te schrijven. Daarom helpt de NTFU clubs met de promotie van verenigingen en toertochten, wij zijn als het ware jouw meesterknecht. Jaarlijks lichten we 400 evenementen uit via onze app, social media en nieuwsbrieven. Ook helpen we ieder seizoen 25 tochten met fotografie en video. Ben je benieuwd wat we voor jouw club kunnen betekenen? Informeer dan naar de mogelijkheden via verenigingen@ntfu.nl

Misschien ook interessant...

Kleurcode

NTFU legt met video nieuwe kleurcodes voor MTB-routes uit

Om mountainbikeroutes veiliger te maken, rolt wielersportbond NTFU een kleurensysteem uit. Net als op de skipistes, geeft elke kleur de moeilijkheidsgraad van de route aan. Groen is makkelijk, blauw gemiddeld, rood moeilijk en zwart zeer moeilijk. De kleurcode herken je aan een nieuw bordje dat onder de routepijl hangt. Om te laten zien wat er technisch van je gevraagd wordt bij elk niveau en hoe het kleurensysteem precies werkt, heeft de NTFU een video gemaakt.

Wijziging uploaden van routes clubpagina

Fietssport.nl is hét platform voor fietsers. Dit initiatief van de NTFU is ook voor fietsclubs een mooi kanaal om hun club onder de aandacht te brengen bij potentiële leden. Zo kun je laten zien dat jouw club veel routekennis in huis heeft, door een aantal routes op het Fietssport-routeplatform te plaatsen. Het proces rondom het uploaden is onlangs gewijzigd, we leggen in dit artikel uit wat er anders is.

NTFU

Woorden raken. Ook die van jou.

De fietssport is er voor iedereen: fietsen is wat ons verbindt. Toch voelt 1 op de 5 wielersporters zich niet welkom in de sport, blijkt uit onderzoek van NTFU. Ze hebben te maken met grappen en negatieve opmerkingen. Bewust of onbewust.

Start2Bike

Start2Bike organiseren in 2024

Start2Bike is een trainingscursus voor beginnende wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. In vier trainingen leren beginnende fietsers alles over remmen, schakelen, bochten, rijden in een groep en meer. Voor 2024 vinden er enkele wijzigingen plaats in het Start2Bike programma, in onderstaande bericht informeren we je hierover.

Aan de slag met sociale veiligheid: volg de opleiding vertrouwenscontactpersoon!

Discriminatie, (seksuele) intimidatie, pesten en agressie zijn helaas zaken die ook in de sport voorkomen. Het is belangrijk dat personen die te maken krijgen met bovenstaande zaken ergens terecht kunnen. De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is daarom een belangrijke schakel in een sportvereniging; het geeft sporters de kans om melding te maken van onveilige situaties en ongewenst gedrag en steun te zoeken. 

De voordelen van Fietssport voor clubleden

In 2016 lanceerde de NTFU het platform Fietssport. In Fietssport Magazine, de Fietssport-app en op Fietssport.nl vinden wielrenners, mountainbikers en gravelbikers alle informatie die zij nodig hebben om hun sport te beoefenen. Steeds meer fietsers gebruiken Fietssport voor het downloaden van een route, inschrijven voor een toertocht of het vinden van een vereniging. Daarnaast kunnen leden op Fietssport.nl eenvoudig hun gegevens wijzigen, extra dekking aanvragen en schade melden. 

Huidige maatregelen verleng tot 14 januari

De huidige coronamaatregelen worden verlengd tot in ieder geval 14 januari 2022. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond 14 december bekend op de persconferentie.

Tweede editie van Week van de Wielervereniging

Na een succesvolle eerste editie in het voorjaar, biedt de NTFU eind september opnieuw de Week van de Wielervereniging aan. In deze week staat het versterken van verenigingen centraal. Bestuursleden van wielerverenigingen kunnen zes interessante workshops volgen.

Buitencode

Buitencode voor sporters in de natuur

Fietsend, wandelend, hardlopend, mountainbikend of te paard. Steeds meer mensen genieten, ieder op zijn/haar eigen manier, van de natuur. De ene beleving is niet beter of slechter dan de ander. Toch zijn er soms irritaties. Om te zorgen dat iedere sporter respectvol omgaat met elkaar én de natuur, is er de Buitencode.

Toertochten

Nieuw kwaliteitssysteem voor NTFU-toertochten: beleving centraal

Op onze kalender vind je zo’n 2.000 toertochten die onder de vlag van wielersportbond NTFU worden georganiseerd. De NTFU helpt organisatoren en bewaakt de kwaliteit van deze tochten. In het nieuwe kwaliteitssysteem staat de beleving van deelnemers centraal.

Vrijwilligers werven lastig? Volg deze online cursus en krijg tips!

Is bij jullie het werven van vrijwilligers een ingewikkelde taak? Krijg je vaak weinig respons op oproepjes om te helpen bij een training of is het ingewikkeld om die openstaande bestuursfunctie te vullen? Volg dan de gratis online module Vrijwilligersmanagement.

Opleidingen

Start2Bike: leer beter fietsen

Beginnende wielrenners, mountainbikers of gravelaars kunnen binnenkort weer deelnemen aan Start2Bike. In 4 lessen leren zij hoe je beter fietst, verbeteren ze hun conditie en ontmoeten ze andere fietsers.