Wielersportbond NTFU zet zich in voor wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. Samen met onze verenigingen, tochtorganisatoren, trailcrews en partners zorgen we voor mooie toertochten, routes, aantrekkelijke diensten én kennis over de wielersport.
Al ruim 550 wielerverenigingen gebruiken onze diensten en producten. Denk aan een uitgebreid verzekeringspakket, tools voor je ledenadministratie, een app om je clubritten te plannen en nog veel meer.
/onze-diensten#verenigingen
Toertochten zijn populair. Voor jouw organisatie komt er heel wat werk op je af. De NTFU helpt je graag, met onder andere promotie, het eenvoudig aanvragen van vergunningen en een inschrijfsysteem.
/onze-diensten#Toertochten
Ben je lid van een trailcrew, dan weet je dat er heel wat komt kijken bij de aanleg en het onderhoud van een mountainbikeroute. Je kunt bij de NTFU terecht voor advies, informatie en diensten.
/onze-diensten#Trailcrews
Lees hier alles over de voordelen van het lidmaatschap bij de NTFU.
Bekijk de voordelenDoor lid te worden pak je meteen veel voordeel. Zo profiteer je van de betrouwbare NTFU-verzekering (voor al je fietsen), krijg je korting op toertochten, 4x per jaar Fietssport magazine in de bus en nog veel meer.
Fiets je in een groep van meer dan vier personen? Dan raden we aan om met een wegkapitein of MTB-begeleider te fietsen. Samen met de wegkapitein en MTB-begeleider ga je veilig als groep op pad.
/kenniscentrum/veilig-fietsen/wegkapitein-en-mtb-begeleider
Wat beweegt de wielrenner, mountainbiker en gravelbiker? Wij weten het. De NTFU laat regelmatig onderzoek doen naar de ontwikkelingen in de Nederlandse wielersport.
/kenniscentrum/fietsen-in-cijfers/onderzoeken
Liefde voor de wielersport is hetgeen wat ons verbindt, zowel binnen als buiten de vereniging. Samen zijn we verantwoordelijk voor een open en toegankelijke sport. Geef jij het goede voorbeeld?
/kenniscentrum/verenigingen/sociale-veiligheid
De NTFU krijgt steeds vaker berichten van wielerclubs die een boete krijgen voor illegaal gebruik van foto’s. De kosten lopen op van tot een paar honderd tot duizenden euro. Hoe los je dit op?
De NTFU en KWbN ondertekenen allebei een convenant waarin ze vastleggen samen tochtorganisaties te blijven ondersteunen en versterken. Dat is hard nodig, want door scherpere regels en extra kosten staan fiets- en wandeltochten onder druk.
De wielervereniging is al jaar en dag een belangrijke pijler voor de fietssport. Daarom zetten we bij de NTFU in 2024 weer mooie stappen in de ontwikkeling van onze producten en diensten, speciaal voor clubs, trailcrews en bestuursleden. Met als doel: hun taak zo eenvoudig mogelijk te maken. Persoonlijk contact en een-op-een begeleiding van vrijwilligers vinden we daarbij belangrijk.
Een paar maanden geleden vroegen we welke MTB-route het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund kan gebruiken. Meer dan tachtig reacties kreeg de wielersportbond. Vooral routes waar je tot aan je assen in de blubber staat of door mul zand moet ploeteren, kwamen terug.
Steeds meer terreineigenaren vragen aan tochtorganisaties die inschrijfgeld berekenen een bijdrage per deelnemer. Het wordt daardoor lastiger een tocht door de natuur te organiseren. De nieuwe regels treffen vooral organisaties van mountainbike- en graveltochten.
Steeds meer mensen stoppen met sporten, omdat ze geblesseerd raken. Bijvoorbeeld na een valpartij. Dat komt naar voren uit sportblessurecijfers van VeiligheidNL. Zonde, want vaak is zo'n blessure te voorkomen. Hoe? Door techniektrainingen te volgen.
De NTFU laat dit jaar voor het eerst een imago-onderzoek uitvoeren in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction. Duizend niet-mountainbikers geven hun mening over de mountainbikesport. NTFU maakt binnenkort de resultaten bekend.
Er is grote behoefte aan meer fietsplaatsen en betere voorzieningen voor fietsen in de trein, komt naar voren uit de enquête van de Fietsersbond onder 3.073 respondenten. Sportieve fietsers willen vooral fietshaken zodat ze hun fiets veilig kunnen stallen.
Tochtorganisaties worstelen met steeds ingewikkeldere regels en procedures. Om te voorkomen dat ze afhaken, lobbyen KWbN en NTFU voor eenvoudigere regels. Dat dat mogelijk is, bewijst de gemeente Land van Cuijk. Daar zijn tochten met maximaal 1.500 deelnemers sinds 1 juli vergunnings- en meldingsvrij.